3 éve csináltam végig utoljára a 10×10 gardróbkihívást, és azt is pont ősszel. De idén újra kedvet kaptam hozzá, csak most november helyett szeptember végére esett a választásom. Így némelyik szett kicsit nyáriasabb hangulatúra sikeredett, mint legutóbb. Ha pedig kíváncsi vagy téli 10×10 kihívásra is, ezt a cikkemet ajánlom.

Persze most is, mint mindig, csak az „utcára menős” ruháimra vonatkozott a kihívás. Otthon általában ugyanazt a pár pulcsit és leggingset szoktam hordani, és semmiképp sem farmert vagy gyapjúnadrágot. De a kihívás 10 napján, mindig mikor kitettem a lábam a bejárati ajtón, csak ebből a 10 ruhadarabból öltözködtem:

  1. Piros pulcsi – vintage, nagynéném szekrényéből
  2. Piros, virágos felső – helyi turiból
  3. Barna garbó – helyi turiból
  4. Keki ing – helyi turiból
  5. Fekete bőrdzseki – 7 éves darab, fast fashion boltból
  6. Farmerszoknya – helyi fenntartható márkától
  7. Farmernadrág – helyi turiból
  8. Fekete gyapjú nadrág – vintage, anyukám szekrényéből
  9. Fekete cipő – ismerőstől kaptam használtan
  10. Fehér sportcipő – európai fenntartható márkától

10-ből 7 ruhadarabot használtan szereztem be. És titeket is arra biztatlak, hogyha valami újdonságra vágytok, elsősorban a használt ruhadarabokat keressétek, mert az sokkal fenntarthatóbb, mintha újat vennétek.

A kihívásról egy videót is készítettünk a podcastunk, a Nüansz Youtube-csatornáján. Ha érdekel, milyen outfiteket hordtam a kihívás alatt, és hogy mik voltak a tapasztalataim, katt a videóra!

Ha pedig tetszett a videó, kérlek iratkozz fel a csatornánkra, ahol fenntarthatósággal, környezetvédelemmel kapcsolatos tartalmakat készítünk. És persze sokat segít 1-1 like is a videóra, hogy a Youtube algoritmusa még több embernek ajánljon minket 🙂


Tetszett a poszt? Extra cikkekért és letölthetőkért iratkozz fel a Patreonomra!
Become a patron at Patreon!

Hozzászólnál?

Back to Top