Több időt töltöttem itthon októberben, mint szerettem volna. Ha máshova nem is, boltba járáshoz meg sétáláshoz felöltöztem rendesen. Itthon többnyire leggingsben üldögélek, ezért házon kívül minden egyes alkalmat kihasználok, hogy normális nadrágot vagy szoknyát vegyek fel. A kedvenc kiegészítőm pedig a rúzs. Még akkor is, ha utána rúzsos lesz a maszkom.

Októberi tapasztalatok

Időjárás

Az időjárást összességében kicsit hűvösebbre tippeltem erre a hónapra. Maximum 15 fokkal számoltam, ám néha egészen 23 fokig melegedett, ami már bőven pólós időnek számít. Sőt, akár egy rövidnadrágot is felkaphattam volna, de olyat nem tartalmaz az őszi-téli kapszulám. Tehát maradt a farmer+póló páros.

Viszont a hónap vége felé téliesre fordult az idő. Egyszer -2 fokban sétálgattam, de a szél miatt a hőérzet -9 volt. Úgyhogy már most előkerült a szövetkabátom, a téli sáljaim, sapkáim, és persze a kesztyűk.

A Levi’s meséje

Egyetlen ruhadarabot már most, az első hónapban kicseréltem a kapszulámban. Az egyik, októberben még nem hordott, téli farmerem helyett emeltem be egy Levi’s farmert, melyet nemrég szereztem másodkézből.

Ez kivételesen egy nem tervezett vásárlás volt. Így jár az, aki elmegy a second hand boltba lakásdekort venni, és ha már ott van, megnézegeti a ruhákat is. Így esett, hogy hazatértem egy újszerű, 10 dolláros Levi’s-szel, amit a lezárt próbafülkékben még csak fel sem próbálhattam. De csodák csodája, jó lett a méret. Tehát úgy döntöttem, én ezt most belerakom a kapszulámba.

A hónap sztárja, a piros szoknya

Kedvenc felfedezésem, hogy a piros midi szoknyámat tudom miniszoknyaként is hordani. Felhúztam a derekamról a mellkasomra, mintha egy pánt nélküli ruha lenne. Rávettem egy pulcsit, majd ráraktam egy övet. Ettől úgy látszik, mintha be lenne tűrve a pulcsi, egyúttal kiemeli a derékvonalat is. Így sokkal elégedettebb vagyok a szoknya hosszával, és jobban néz ki a cipőimmel is.

Bakancsok sétára tervezve

A két second hand bakancsom eddig tökéletesen helytállt. Egyáltalán nem is teszteltem őket utcán, mielőtt beválogattam volna őket a kapszulámba. De úgy néz ki, megvetették a lábukat a ruhatáramban. Kényelmesek, és sok sétára elkísértek a hónapban.


Tetszett a poszt? Extra cikkekért és letölthetőkért iratkozz fel a Patreonomra!
Become a patron at Patreon!

Hozzászólnál?

Back to Top