Végére értem az őszi gardróbkihívásnak, melynek múlt héten még csak a 4. napjánál tartottam. Így, hogy előre megterveztem majdnem az összes szettet, sokkal könnyebb dolgom volt, mint a korábbi kihívások során, ahol csak úgy találomra válogattam össze a 10 ruhadarabot.

5. nap

Ezt az egy szettet nem találtam ki előre, mivel elég egyszerűnek tűnt, hogy felkapom a ruhát egy leggings-szel, valamelyik cipővel és már indulok is. Az időjárás megengedte, hogy 1-2 napig még bőrdzsekiben flangáljak, aztán jött hó, jég, nappali nulla fok, éjjeli mínuszok.

6. nap

4 fok + bőrdzseki még működőképes koncepciónak bizonyult, de, csak mert épp nem fújt a szél. A hajam végül kiengedtem, mert néha bizony már fel kellett venni a sapkát. Fülbi a MamaKintől.


Ha tetszik ez a cikk, extra írásokért,
letölthető tervezőkért
és bakancslistákért
látogass el a Patreon-oldalamra!

7. nap

Egy átlagos napon nem szoktam úgy hordani szoknyát, hogy nincs legalább félig betűrve a felsőm. Szóval ez most itt egy kísérletezős szett. Garbóruha szoknyával. Mivel egészen egybeolvad a kettő, így vállalhatónak tűnt. Olyan napokra tökéletes, amikor legszívesebben pizsiben indulnék el itthonról. Ja, és harisnya helyett thermo leggings nyert. Fülbevaló, hasonlóan az előzőhöz, szintén magyar tervezői darab, Delacier.

8. nap

Végül a kiengedett haj + kötött fejpánt kombó lett a befutó a copf helyett. Jaj, nagyon ’90-es évek:) Örülök, hogy megvettem két éve ezt a fejpántot. Unalmas lenne egész ősszel és télen csak sapkát hordani.

A szürke ruha látszólag jól funkcionál nadrágba betűrve, de nagyon macerás visszatuszkolni, ha egyszer megbolygatom a rendszert. Hordanám én egész nap, ha valaki garantálná, hogy egyszer sem kell mosdóba mennem.

Ha szeretnél emailben értesülni az új blogbejegyzésekről, iratkozz fel!


9. nap

Kellemes, nulla fokos szombatra ébredtünk. Este egy klasszikus zenei koncertre volt jegyünk. Az eseményre hirtelen bukkantam rá, így a kihívás előtt nem is terveztem vele. A kanadaiak még az ilyenekre is farmerben meg sportcipőben járnak, de én szeretek kiöltözni.

Az első képen látjátok a előre lefotózott szettet. Ez lett volna a kedvenc szerkóm, de sajnos el kellett engednem, ugyanis a szoknya nagyon buggyos lett hátul a ruha betűrésétől. Néztem, néztem a tükörben. Hát, így biztos nem megyek utcára. Maradt tehát a ruha, szoknya nélkül, fekete leggings-szel (2. kép).

Éééés íme a 10×10 kihívás 10. ruhadarabja, pontosabban cipője, a magassarkú bokacsizma. Ez a szett annyira magassarkúért kiáltott, hogy muszáj volt lecserélnem. Így ez lett a hiányzó 10. darab, mely csak ebben az egy outfitben szerepel.

10. nap

Az első képen a tervezett öltözék látható. A fekete felsőmet vettem volna fel bőrdzsekivel, de mivel a 7. nap óta már kabátos az idő, így egész más lett a végeredmény. Az ing úgyis csak keveset szerepelt eddig, tehát rávettem a fekete felsőre, arra meg egy kabátot. Szoknya maradt. Nejlonharisnya szokás szerint repült a képről, és vastagabb jött a helyére. Előkerült a fenyőfás Marimekko táskám is, amit általában télen szoktam hordani. De mivel az elmúlt egy hétben már többször esett a hó, és olykor-olykor még jégen is csúszkálhatunk az utcán, ezért nálam hivatalosan is tél van.

A kihívásban szereplő fülbevalók közül a kedvencem ez a karika-fülbevaló a Personal Perceptiontől. Meglepő módon, szintén magyar tervezői darab. Abszolút minimal, mindennel hordható.

Konklúzió

  • A ruha betűrése szoknyába és nadrágba nem annyira jó ötlet.
  • A barna övembe kell még egy luk, hogy magas derekú nadrággal is fel tudjam venni.
  • A bő szárú farmerem hidegben is hordható, mivel harisnya, sőt leggings is kényelmesen felvehető alá.
  • Így, hogy megterveztem előre a szetteket, sokkal kellemesebb volt végigcsinálni a kihívást.

Kedvenc outfit: 4. nap

Imádom a sötétszürkét krémszínnel párosítva. Habár a képen erősen feketének látszik a szoknya és a kabát is, de élőben mindkettő sötétszürke.

Legkevésbé kedvelt outfit: 1. nap

Túl sok a szín a kockás inggel és a kék nadrággal.


✨ A kihívás 1–4. napi outfitjeit ebben a bejegyzésben tudjátok megnézni.

☃️ Ha pedig érdekel a téli 10×10 gardróbkihívás is, itt írtam róla.


Tetszett a poszt? Extra cikkekért és letölthetőkért iratkozz fel a Patreonomra!
Become a patron at Patreon!

Hozzászólnál?

Back to Top