Ezen a télen újra belevágtam egy 10×10-es gardróbkihívásba, vagyis 10 napig öltözködtem 10 ruhadarabból. A több hónapig tartó kapszulagardróboknak már nem vagyok akkora rajongója, viszont a rövidebb ideig tartó kihívásokat még mindig élvezem. Tulajdonképpen ez is egy fajta kapszulagardrób, csak kicsiben. Egyébként képzeljétek, még sosem írtam téli 10×10 kihívásról itt a blogon, tehát épp itt volt az ideje. Csak ősziek voltak, viszont ott az egyikről videó is készült, nem csak cikk!

Mik a saját szabályaim a téli 10×10 kihíváshoz?

Ruhák kiválasztása a kihívás közben

Már egy korábbi kihívásnál rájöttem, hogy számomra nem működik, hogy előre meghatározom a 10 ruhadarabot. Ezért akkor úgy csináltam végig, hogy a kihívás közben adtam hozzá egy-egy dolgot, amikor épp szükségem volt valamire. Aztán mikor megvolt az összes, akkor megálltam. A mostanit is így vittem végig, és sokkal jobban élveztem.

Csak utcai ruhák

Mint mindig, most is csak az utcára menős ruháimat számoltam bele a 10-be. Tehát azokon a napokon csináltam a kihívást, mikor utcára tettem a lábam. És mivel itthon dolgozom, ez nem minden nap történt meg. A szünnapokon például remekül lehetett mosni, ha szükség volt rá.

Aláöltöző = fehérnemű

Télen viszonylag nehéz ez a 10×10, mert az utcára menős felöltözés több rétegből áll. Ezért ha nagyon pontos akarnék lenni, akkor a 10 ruhadarab kevés lenne télen a plusz aláöltözők miatt. Ezt most úgy oldottam meg, hogy az aláöltözőket fehérneműnek nyilvánítottam, mert hogy úgysem látja őket senki. Egy leggingst, két pólót meg egy trikót használtam aláöltözőként, és ezek nem számítottak bele a 10-be.

Kabát is számít

Az őszi-téli gardróbkihívásoknál néha a dzsekit, kabátot is bele szoktam számolni a 10 ruhadarabba. Végül most is így tettem, mert mikor eljutottam 9-ig, úgy gondoltam, hogy ebből annyira könnyen össze tudok rakni outfiteket, hogy nincs szükségem még egy darabra. Ezért a kabát lett az a bizonyos tizedik, és ezt minden egyes alkalommal hordtam, mikor kimentem a lakásból.

Mi számít bele a 10-be?

Nadrágok, felsők, pulcsik, cipők, szoknyák, ruhák, kabát.

Mi nem számít bele?

Fehérnemű, zokni, harisnya, aláöltöző, csak itthon hordott ruhák, sálak, sapkák, kesztyűk, táskák, övek, ékszerek


Ha tetszik ez a cikk, extra írásokért,
letölthető tervezőkért és bakancslistákért
látogass el a Patreon-oldalamra!

Mi volt a 10 darabom?

2 cipő, 3 felső, 1 body, 2 nadrág, 1 szoknya és 1 kabát. Ebből 4 használtan került hozzám, a többit pedig újonnan vásároltam, a legtöbbet az elmúlt 5 évben. A kötött pulcsit pedig régebben, kb. 9-10 éve vettem, tehát jól bírja ahhoz képest, hogy fast fashion.

  1. Barna bakancs
  2. Fekete bakancs
  3. Csillagmintás body
  4. Szürke garbó
  5. Szürke kardigán
  6. Fekete-fehér kötött pulcsi
  7. Kord nadrág
  8. Fekete farmer
  9. Fekete miniszoknya
  10. Fekete téli kabát

Téli 10×10 kihívás beszámoló

Időjárás

A hőmérséklet kb. +5 és -15 fok között mozgott ebben az időszakban.

Nem is kihívás

Érdekes volt ez a 10×10 most, mert alig éreztem kihívásnak. Még úgy se, hogy csak 9 darabból öltözködtem tulajdonképpen. Hozzáadhattam volna még egy felsőt mondjuk, de azzal annyi új szettet nyertem volna, hogy nemcsak 10 napig akartam volna ebből öltözködni, hanem 2 hétig, vagy akár 20 napig is. Hmm, lehet egyszer kipróbálok egy 10×20 kihívást is, vagyis 10 ruhadarab, 20 outfit. Szerintem simán vállalható.

Kényelem mindenekelőtt

Volt csomó ötletem, hogy milyen szetteket lehetne még összeállítani, aztán ezek közül sok nem valósult meg, mert már csak 2 vagy 3 napom volt, és épp nem ezek voltak a legpraktikusabb választások. Például nem volt nagyon kedvem miniszoknyában fogorvoshoz menni, hogy feszengjek a székben, hogy most felcsúszott-e a szoknyám vagy nem. Épp elég, hogy a számban turkálnak, nem hiányzik még, hogy a ruhámmal is foglalkoznom kelljen. Ezért mondjuk kevesebb a miniszoknyás outfit, mint lehetett volna. Meg hát a hideg…

Szoknya télen

Télen szoknyát csak akkor szoktam hordani, ha kicsit melegebb van, értsd -5 foknál melegebb. Nejlonharisnyás idő az kb. +8 fok nálam. Szóval ha 8 foknál hidegebb van, akkor a nejlonharisnyára még ráveszek egy pamut leggingst, és arra a szoknyát. Nem a világ legkényelmesebb öltözéke, ezért nem túl gyakran veszem rá magam (vagy veszem magamra, haha). Már egy ideje felírtam, hogy szerezzek be gyapjú harisnyát, de még nem találtam meg az igazit.

Ha szeretnél emailben értesülni az új blogbejegyzésekről, iratkozz fel!


Kiegészítők

Hordtam összesen 2 sapkát, 2 sálat, 4 táskát, meg 3 övet. Ezek azok az extrák, amikkel izgalmasabbá lehetett tenni az alapszetteket. Az outfitfotózásnál viszont 2 övet teljesen elfelejtettem felvenni, szóval csak 1 látszik a képeken.

Minden passzol mindenhez

Általában nem szoktam megszabni magamnak a kihívásoknál, hogy tényleg minden passzoljon mindenhez. Mert ez például nyáron viszonylag nehezen szokott menni, ahol mintás alsókat és felsőket is hordok, viszont együtt nem venném fel őket. De most, ennél a télinél kivételesen minden egyes ruhadarab passzolt az összes többihez. Ehhez viszont az kellett, hogy kicsit minimalistább legyen, mint máskor.

Színpaletta

A téli hónapokban szeretek a fekete-szürke-barna-bordó vonalon mozogni, ha öltözködésről van szó. Most sem tettem másképp. A nyári színeimhez képest mindenképp minimalistább a paletta, de ilyenkor legtöbbször arra van igényem, hogy sötét színekbe burkoljam magam, csak ici-pici hozzáadott színfoltoknak hagyva helyet, mondjuk egy piros sapkának vagy egy mintás sálnak.

Kedvenc outfit

Egyértelműen a miniszoknya+csillagképes body szürke kardigánnal, azaz a 6. napi outfit. Egy koncertre mentünk aznap este, és kedvem támadt kiöltözni, főleg, hogy hideg se volt. Így végre színre léphetett a miniszoknya! A csillagképes bodyt pedig imádom, annyira különleges. Egy helyi márkától vásároltam pár éve. Akkoriban erősen inspirálta a saját rajzaimat és alkotásaimat is a mintája.

Kísérletezős outfit

Mindig kell legalább egy szett, „amit soha nem vettem volna fel, ha nincs ez a kihívás”. Ez most az utolsó napra maradt. -15 fok a kinti hőmérséklet, mi bajom származhat abból, ha a vastag pulóveremre még ráveszek egy plusz kardigánt is. Egyébként melegem volt végül, de legalább kipróbáltam. És legalább kiderült, hogy vastag pulcsira is rá tudom venni a szürke kardigánomat, ha nagyon akarom, és még annyira rosszul se nézett ki.


Ha tetszik ez a cikk, extra írásokért,
letölthető tervezőkért és bakancslistákért
látogass el a Patreon-oldalamra!

Outfitek


Videó az egyik őszi 10×10-es kihívásomról


Tetszett a poszt? Extra cikkekért és letölthetőkért iratkozz fel a Patreonomra!
Become a patron at Patreon!

Hozzászólnál?

Back to Top