Egy kanadai blogger, Lee Vosburgh indította útjára a 10×10 gardróbkihívást 2015-ben. A lényeg az, hogy 10 napig 10 ruhadarabot kell hordani, és ezekből összeállítani 10 különböző szettet. Igaz idén Lee nem posztolt őszi 10×10-ről, de én azért belevágok. Több-kevesebb sikerrel végigcsináltam a korábbi kihívásokat is, csak eddig egyikről sem írtam:)

Tulajdonképpen egy mini kapszulagardróbot kell összerakni 10 olyan darabból, melyek jól illenek egymáshoz. A szabályokat a saját igényeid szerint formálhatod. A lényeg, hogy legyen benne kihívás, de közben jól is érezd magad.


Ha tetszik ez a cikk, kérlek támogasd
a munkámat a Patreonon!

Szabályok

 • Válassz ki 10 napot (10 egybefüggő napot vagy 10 hétköznapot)
 • Csekkold az időjárást
 • Csekkold a naptáradat is, hogy az esetleges programok szinkronban legyenek a ruhákkal, amiket választasz
 • Válassz 10 ruhadarabot a szekrényedből
 • Variáld őket 10 különböző módon a 10 nap alatt

Mi nem tartozik bele a 10 darabba?

A kiegészítők (táskák, sálak, sapkák, ékszerek), harisnya, zokni, pizsama, edzős ruhák, otthoni naci, fehérnemű…

A cipőket és kabátokat egyesek beleszámolják, mások pedig nem. Én a mostani kihívásba beleszámoltam a cipőt, de a kabátot nem.

Mi a jó a kihívásban?

 • Felfedezel új összeállításokat a már meglévő ruháidat használva
 • Teszteled a kreativitásodat
 • Kicsiben kipróbálhatod, milyen egy kapszulagardrób, és megtudod, hogy neked való-e
 • Ha legközelebb utazol, könnyebben be tudsz pakolni
 • Jó esetben rájössz arra is, hogy nincs szükséged egy csomó új ruhára 🙂

Hogy oldjuk meg a mosást?

A korábbi kihívások során általában kézzel gyorsan kimostam 1-1 pólót, hogy ne kelljen majdnem üresen mosógépet indítanom. Néha viszont pont tudtam úgy időzíteni, hogy betelt a gép más ruhákkal és gyorsan bedobtam mellé, ami épp kellett. A nadrágokat, pulcsikat ritkábban szoktam mosni, azok kibírják a kihívást.

Megoldások a mosás problémájára:

 • Ha nem számoljuk bele a cipőket/kabátokat a kihívásba, akkor választhatunk a helyükre felsőket. Így ha az egyiket mosni kell, még mindig marad pár lehetőségünk.
 • Ha csak hétköznapokon végezzük a kihívást, hétvégén ki tudjuk mosni, amit kell.
 • Ha 10 helyett például 14 ruhadarabot hordunk 14 napig, több felső lehet benne, és több idejük van megszáradni is.

A 10 ruhadarab

Pontosabban csak 9 darab, mert a tizediket útközben fogom kitalálni:) De az is elképzelhető, hogy egyáltalán nem lesz szükségem rá.

 1. Garbóruha
 2. Bő szárú farmer
 3. Krémszínű felső
 4. Bakancs
 5. Szoknya
 6. Fekete bokacsizma
 7. Fekete felső
 8. Piros garbó
 9. Kockás ing
 10. ?

Időjárás: Montréalban napsütéses 14 foktól hóeséses -5-ig mindenféle előfordulhat ebben a 10 napban, körítve némi szélviharral, esővel, jégesővel.

Céljaim a kihívás során

 • Hidegben is kipróbálni a bő szárú nadrágomat
 • A télre vásárolt Blundstone bakancsomat szeretném tesztelni minél többféle szettben
 • A garbóruhát kipróbálni pulcsiként hordva
 • A krémszínű felső még nem volt rajtam, mivel nyáron vettem, és nyáron nem sok hosszú ujjút hordtam. Beleraktam a kihívásba, hogy megnézzem, hogy szuperál a mindennapokban
 • Utazunk télen Pestre, két hétre, és kézipoggyászt viszek csak. Ez a kihívás pont jó lesz gyakorlásként, hogy kihozzam a maximumot kevés ruhából is

1–4. napi outfitek

Előre lefotóztam a legtöbb összeállítást, viszont a sapkát, sálat, kabátot és táskát általában mindig csak aznap találtam ki. Ebben a posztban 4 nap szettje látható, mivel épp a negyedik napnál tartok a kihívásban. Jövő hét hétfőn egy új bejegyzésben mutatom a további 6-ot .


Ha tetszik ez a cikk, kérlek támogasd
a munkámat a Patreonon!

1. nap

Elindultam dzsekiben, de aztán kiderült, hogy tulajdonképpen meleg van. Levettem a dzsekit meg az inget, a sálat pedig fel. Éljen a réteges öltözködés.

2. nap

A hajam nagyon jó lett volna kontyban, csak az időjárás nem így gondolta. Ki kellett engednem, hogy ráhúzhassak egy sapkát. Ja, és barna öv helyett fekete lett.

Ha szeretnél emailben értesülni az új blogbejegyzésekről, iratkozz fel!


3. nap

Pirosat tulajdonképpen csak októbertől decemberig szoktam hordani. Ez az egy szakasza az évnek, amikor szeretem ezt a színt még magamon is.

4. nap

Kicsit fázott a lábam a szeles 6 fokban, nejlonharisnyában, de úgyis próbálom „kanadaiasítani” a hidegről és fázásról alkotott fogalmaimat, tehát csakazértis ezt vettem fel.

Az Instagramon többek között #fall10x10, #stylebee10x10 és #10x10challenge hashtageken találtok egy csomó inspiráló képet a kihívásról.


✨ A kihívás 5–10. napi outfitjeit ebben a bejegyzésben tudjátok megnézni.

☃️ Ha pedig érdekel a téli 10×10 gardróbkihívás is, itt írtam róla.


Tetszett a poszt? Támogasd a munkámat a Patreonon!
Become a patron at Patreon!

3 thoughts on “Őszi 10×10 gardróbkihívás

 1. Na ez az a kihívás, ami nekem esélytelen itt, a vidéki Kanadában 🙂 Egyrészt elmúlt az ősz felénk, csinin nem is érdemes öltözni, mert azonnal megfagyok 🙂 Marad a praktikum és az abba belecsempészett apróságok. Amióta voltam színtanácsadáson, már az is kiderült, hogy az egész őszi és tavaszi ruhatáram (amit kb 3 hétig tudok itt hordani, pedig ez a legnagyobb része a ruháimnak) nem is az én színem 😀

  1. Itt is már kezd hűvösödni az idő sajnos. Falevelek is alig vannak a fákon. Még gyorsan próbáltam bepréselni a 10×10-et a nagy mínuszok előtt:) Utána már biztos csak a praktikumra fogok hajtani én is.

   Színtanácsadásra már régóta szeretnék elmenni. Talán jövőre sikerül:)

Hozzászólnál?

Back to Top