Szia!

Timi vagyok. Örülök, hogy erre jársz🙂

A Pohóka blogon fenntartható életmóddal, minimalizmussal, stílussal kapcsolatos írásokat olvashatsz, olykor-olykor pedig személyesebb történeteket a mindennapjaimról, kanadai életről, utazásokról.

A Pohóka blog története

Egyetem alatt indítottam a Pohóka blogot, több mint 10 éve. A Pohóka a kezdetek kezdetén afféle személyes naplóként funkcionált. Később többet foglalkoztam vele, és szép lassan elkezdtem olyan témákról írni, melyek szélesebb közönségnek is érdekesek, hasznosak lehetnek.

2016-ban az utazás vált a blog fő témájává. Akkoriban ugyanis az volt az életcélom, hogy havonta elutazzak valahova. Ez végül 2018-ban sikerült is. 12 hónap, 12 utazás különböző európai célpontokra és egyszer Kanadába. Épphogy lezártuk az utazgatós 2018-at, a férjem, Panzi kapott egy munkalehetőséget Montréalban, és elköltöztünk az óceán másik oldalára.

Mit jelent a Pohóka név?

Egy 2006-os, nyár esti chatelés alkalmával nem létező állatneveket találtunk ki. Ekkor született meg a pohóka. Azonnal megkedveltem a csak képzeletben létező, kis pohókát, és onnantól kezdve ezt használtam becenévként. Így nem volt kérdés, milyen nevet kap az újonnan induló blogom.  

Ki az a Timi?

Természetmániás, kreatív könyvmoly – legrövidebben így tudnám leírni magam olyanoknak, akik még nem ismernek. Ebbe a három szóba tökéletesen belefér az, hogy imádok biciklizni, utazni, hosszú sétákat tenni, de az is, hogy szerkesztőként végeztem az egyetemen, vagy az, hogy imádok fotózni, festeni, főzni, táncolni, írni, folyton valami újat tanulni.

Kanadába költözésünk után évekig cicaszitterként dolgoztam, és mellette építgettem a blogomat, a podcastunkat és a Youtube-csatornánkat. 2024 óta pedig minden időmet a tartalomgyártásra és a kreatív egyéni vállalkozásomra fordítom, írásra, fotózásra, festésre, rajzolásra.

Patreon előfizetés és Bolt

2023 decemberében elindítottam a Patreon-oldalamat, ahol havi előfizetéssel támogathatod a munkámat.

A Patreon-boltomban pedig hozzáférést kaphatsz az összes letölthető digitális tartalmamhoz.

Bakancslista bingók

A Patreon-boltomban előfizetés nélkül, külön termékként meg tudod vásárolni a bakancslistáimat, nagy méretben is nyomtatható pdf-ben.

Nüansz podcast

2020-ban egyik barátnőmmel létrehoztunk egy podcastot is, a Nüanszot, ahol fenntarthatóságról beszélgettünk. Hallgathatsz minket Spotify-on, Apple Podcasts-on, Google Podcasts-on, Anchoron, vagy a kedvenc podcast appodon. A podcast már nem frissül rendszeresen, de olykor-olykor lehet, hogy érkezik rá 1-2 új rész.

Íme az egyik kedvenc epizódom a podcastból:

Nüansz Youtube-csatorna

Ezenkívül Youtube-on is követhetsz minket, ahol találsz pár videót fenntarthatóságról és környezetvédelemről. Jelenleg a Youtube-csatornánkat sem frissítjük, de szintén elképzelhető, hogy a jövőben érkeznek még rá újdonságok.

Kapcsolat

Ha bármilyen kérdésed van a bloggal kapcsolatban, az info@pohoka.com címen érhetsz el.


Back to Top