Szia!

Timi vagyok. Örülök, hogy erre jársz🙂

A Pohóka blogon fenntartható életmóddal, minimalizmussal kapcsolatos írásokat olvashatsz, olykor-olykor pedig személyesebb történeteket a mindennapjaimról, kanadai életről, utazásokról.

A Pohóka blog története

Egyetem alatt indítottam a Pohóka blogot, több mint 10 éve. Amíg a kiadványszerkesztői képzést végeztem, dolgoztam kisebb online magazinoknál, de végül kereskedelemben helyezkedtem el, egészen kanadai költözésünkig. A blogom viszont töretlenül megmaradt a saját kis játszóteremnek, ahol írhattam, szerkeszthettem kedvemre.

Pohóka a kezdetek kezdetén afféle személyes naplóként funkcionált, csak a barátaim olvasták. Később többet foglalkoztam vele, és szép lassan elkezdtem olyan témákról írni, melyek szélesebb közönségnek is érdekesek, hasznosak lehetnek.

2016-ban az utazás vált a blog fő témájává. Akkoriban ugyanis az volt az életcélom, hogy havonta elutazzak valahova. Ez végül 2018-ban sikerült is. 12 hónap, 12 utazás különböző európai célpontokra és egyszer Kanadába. Épphogy lezártuk az évet, a férjem, Panzi kapott egy munkalehetőséget Montréalban, és elköltöztünk az óceán másik oldalára.

Azóta hivatásos cicaszitterként dolgozom, és emellett rendületlenül építgetem a blogomat, illetve a podcastunkat. Maradék időmet pedig kreatív hobbijaimnak szentelem, úgymint festés és rajzolás.

Mit jelent a Pohóka név?

Egy 2006-os, nyár esti chatelés alkalmával az az ötletünk támadt, hogy nem létező állatneveket találunk ki. Ekkor született meg a Fülzizegtető pohóka. Azonnal megkedveltem a csak képzeletben létező, kis pohókát, és onnantól kezdve mindenhol ezt használtam becenévként. Így nem volt kérdés, milyen nevet kap az újonnan induló blogom.  

Nüansz podcast

2020-ban egyik barátnőmmel létrehoztunk egy podcastot is, ahol fenntarthatóságról beszélgetünk. Kéthetente jelennek meg új epizódjaink, melyeket meghallgathatsz Spotify-on, Apple Podcasts-on, Google Podcasts-on, Anchoron, vagy a kedvenc podcast appodon. Ezenkívül felvételeinket videó formában is rögzítjük, így Youtube-on is követhetsz minket, ha nem szeretnél lemaradni az új epizódokról.

Kapcsolat

Ha bármilyen kérdésed van a bloggal kapcsolatban, az info@pohoka.com címen érhetsz el.

Back to Top