Szia!

Timi vagyok. Budapestről költöztem Montréalba 2019 tavaszán a férjemmel, Panzival. 2020 januárjában pedig csatlakozott a családhoz Skócia, a macska.

Az internetnek ezt a kis sarkát azért hoztam létre, hogy megosszam veletek gondolataimat fenntartható életmódról, minimalizmusról, stílusról, utazásról, montréali életünkről és olykor-olykor másról is.

Még az egyetem alatt indítottam a Pohóka blogot, kicsit több mint 10 éve. Majd hivatalosan is szerkesztő lettem, de végül nem a szakmámban helyezkedtem el, hanem évekig logisztikával foglalkoztam, egészen a kiköltözésünkig. A blogom viszont töretlenül megmaradt a saját kis játszóteremnek, ahol írhattam, szerkeszthettem kedvemre.

A Pohóka a kezdetek kezdetén afféle személyes naplóként funkcionált, csak a barátaim olvasták. Később többet foglalkoztam vele, és szép lassan elkezdtem olyan témákról írni, melyek szélesebb közönségnek is érdekesek, hasznosak lehetnek.

2016-ban az utazás vált a blog fő témájává. Akkoriban ugyanis az volt az életcélom, hogy havonta elutazzak valahova. Ez végül 2018-ban sikerült is. 12 hónap, 12 utazás különböző európai célpontokra és egyszer Kanadába. Épphogy lezártuk az évet, Panzi kapott egy munkalehetőséget Montréalban, és elköltöztünk az óceán másik oldalára.

Azóta hivatásos cicaszitterként dolgozom, és emellett elegendő időm jut a blogomra, illetve egyéb kreatív hobbijaimra, úgymint festés, rajzolás. A költözés után a blog eddigi rovataihoz csatlakozott az Élet Montréalban nevezetű, továbbá még egy, a fenntartható életmódról.

Mit jelent a Pohóka név?

Egy 2006-os nyár esti, msn-es chatelés alkalmával az az ötletünk támadt, hogy nem létező állatneveket találunk ki. Ekkor született meg a Fülzizegtető pohóka. Azonnal megkedveltem a csak képzeletben létező, kis pohókát, és onnantól kezdve mindenhol ezt használtam becenévként. Így nem volt kérdés, milyen nevet kap az újonnan induló blogom.  

Kapcsolat

Ha bármilyen kérdésed van a bloggal kapcsolatban, az info@pohoka.com címen érhetsz el.

Back to Top