Hideg, téli este. Sötétség, szürkeség, latyak. Máshoz sincs kedvünk, csak hogy teával a kézben beburkolózzunk egy plédbe és lehuppanjunk a kanapéra semmit tenni. De teázás közben, előtt vagy után csomó lehetőségünk van a pihenőidőnk minőségi eltöltésére.

Lehet, hogy csak 10 perc az énidőd, lehet, hogy több óra, de mindenképp fontos, hogy amit csinálsz, pihentető legyen, és jól érezd magad közben.

Ebben a bejegyzésben megosztom veletek azokat az otthoni tevékenységeket, melyeket én beépítettem a heti rutinomba.

Jóga

Ehhez egy jógamatracnyi helyre van csak szükség valamelyik szobában, matracra, és igény szerint egy Youtube-videóra vagy appra.

A jógázás nálam rituálé. Heti legalább két este leterítem a jógamatracot a nappaliban, gyújtok egy gyertyát, hangulatvilágítást kapcsolok, Panzit meg a macskát átküldöm a másik szobába (nem úgy, mint a lenti képeken). Elindítom Boho Beautiful valamelyik videóját Youtube-on, és már kezdem is. Boho videói kb. 20 percesek. Mindig kettőt szoktam csinálni belőlük és legtöbbször a Yin jóga győz.

Olvasás

Kellemes kiegészítő tevékenység a korábban említett tea+pléd+kanapé trióhoz.

Mióta megkaptam Panzitól a régi Kindle-jét, állandóan olvasok. Minden nap fél-egy órát, leginkább elalvás előtt. Az e-könyveket Amazonról töltögetem le. Unlimited előfizetéssel (havi 10 kanadai dollár) ingyen letölthetek bármit az 1 millió kötetből. Amennyire ódzkodtam régen az e-bookoktól, most annyira nagy rajongója vagyok. A papír alapú könyvekről meg közben szépen lassan leszoktam, de félévente egy-egy magazin azért belefér 🙂

Festés, rajzolás

Egyik kedvenc kreatív hobbim téli estékre a rajzolás és a festés. Mostanában leginkább akvarellezni szoktam. A heti rutinomba picit nehezebben tudom beépíteni, mint a jógát vagy az olvasást, de próbálom azért tartani a heti 1 alkalmat. Teljesen kikapcsolja az agyam. Emellett szeretem benne azt is, hogyha épp jól sikerül, a kész képet kirakhatom a falra. Ha meg nem, az se baj. Akkor is csinálom, ha nem lesz tökéletes.

Naplózás

Annyira megnyugtató leülni egy naplóval/naptárral, és csak irkálni bele mindenfélét. Hiába szoktam le a papír könyvekről, a papír naplókról nem tudok. Tökéletes esti program az előttem álló hét, hónap megtervezése, gondolatok, ötletek lejegyzése. És persze, amit külön élvezek, a naptár dekorálása.

Forró fürdőzés

Nem telhet el tél forró fürdők nélkül. Nincs is annál jobb, mint mikor bezárkózol egyedül, belemerülsz az illatos vízbe, és csak relaxálsz. Az élmény felturbózható pohár borral, bögre kakaóval, nyugtató zenével, fürdőkádtól megfelelő távolságra elhelyezett laptopon elindított filmmel.

Neked mik a kedvenc énidős tevékenységeid?

***

Tetszett a poszt? Extra cikkekért és letölthetőkért iratkozz fel a Patreonomra!
Become a patron at Patreon!

Hozzászólnál?

Back to Top