2021-ben vettem egy fekete papíros füzetet, amit kineveztem bullet journallé arra az évre. Ez a napló arról híres, hogy pár kedvenc rajzom azóta is ott pihen benne. Akkoriban kezdődött rajongásom a csillagképes tematika iránt, és ez meglepő módon még mindig tart.

Az egyik alkotás, amit szeretek benne, a február hónap borítója. Ezt most újra előszedtem, leporoltam, és azon törtem a fejem, hogy mégis mihez kezdjek vele. Végül inspirációként szolgált a letölthető+nyomtatható Februári Tervezőhöz.

Először csak ki akartam rakni a falamra a képet, egy szép keretben, és egész februárban nézegetni, elmerülni a csillagaiban. Majd persze rájöttem, hogy ehhez valahogy digitalizálnom kellene, hogy a lehető legszebben lehessen kinyomtatni. Úgyhogy nekiláttam a folyamatnak, kísérletezgettem, és több különböző appot is használva elkészítettem életem első digitális nyomatát egy rajzból. Egy olyat, ami kellően csinos lesz, mikor kijön a nyomtatóból, hogy aztán a falamon díszelegjen.

Na de! Nem álltam ám meg itt. Kitaláltam, hogy mennyire hasznos lenne, ha egy tervezőt is összedobnék a hónapra, amit esetleg mások is szívesen használnának. „Mindenképp legyen benne heti tervező”, „Úú, akarok naplót is!”, meg az „Ezt szerettem a hónapban rész is fontos”, amit évek óta vezetek megállás nélkül.

Dátum nélküli tervező

Mikor megvolt az összes oldalam, úgy döntöttem, hogy a februári borítón kívül sehol sem utalok a konkrét hónapra, így a tervező az évnek bármelyik szakaszában megállja a helyét. Bármikor, amikor éppen csillagképekre vágyunk. Szabadon kitölthető az aktuális dátum, hét, hónap, nap. Ja, és persze annyit lehet nyomtatni az oldalakból, amennyire épp szükség van! Persze csak saját használatra.

Ilyen oldalak vannak a Tervezőben

  1. oldal: Borító február felirattal
  2. oldal: Fontos dátumok, Teendőlista a hónapra + Jegyzetek
  3. oldal: Heti tervező + Jegyzetek
  4. oldal: Napló
  5. + 6. oldal: Visszatekintő/Mit szerettem a hónapban?

Ha te is elmerülnél a csillagképes februárban, akár a faladon nézegetve, akár az íróasztalodnál ülve tervezés közben, a Februári Tervező pdf-ben letölthető a Patreon-oldalamon a NagyPohóka csomag előfizetőinek. A NagyPohóka előfizetői csomaggal a Februári Tervezőn kívül automatikus hozzáférést nyersz az összes letölthető és nyomtatható tartalomhoz, amit eddig feltöltöttem Patreonra. Illetve a havi előfizetés tartalmaz 3 cikket + 1 új letölthető-nyomtatható tervezőt vagy bakancslistát. A Patreon-előfizetéseimről itt tudsz bővebben olvasni.

Kellemes tervezgetést!

Get more from Pohóka on Patreon

Ír, fotóz, fest, rajzol


Tetszett a poszt? Extra cikkekért és letölthetőkért iratkozz fel a Patreonomra!
Become a patron at Patreon!

Hozzászólnál?

Back to Top