Idén is összeállítottam a saját kis, tavaszi-nyári kapszulagardróbomat, ami májusban startol. Végre megvan a végleges verzió, és már alig várom, hogy kísérletezhessek különböző outfitekkel 🙂 Egy kényelmes, színes, mintás gardróbom lett a következő 5 hónapra.


Mi volt a nehéz a gardrób összeállításánál?

  • Egy olyan nyár áll előttünk, amire nincsenek terveim. Sőt, elképzeléseim sincsenek. Mit lehet majd csinálni, mit nem, hova lehet menni és hova nem? Szóval a válogatásnál nem lebegtek a szemem előtt konkrét események. Azokat a darabokat választottam, amikkel szívesen kísérleteznék, kreatívkodnék a következő hónapokban.
  • Miután felpróbáltam az összes nadrágom és szoknyám, szomorúan konstatáltam, hogy legalább a 3/4-ük rám se jön, vagy rám jön, de nagyon szorít. Ezek tavaly még mind jók voltak. De hát a Nagy Itthonmaradás megtette hatását, és eggyel nagyobb méretű nadrág kell. Hát, ez van. Úgyhogy sok választásom nem volt. Azokat raktam a kapszulába, amik jók rám, mert mondjuk gumis a derekuk vagy mert eddig nagyok voltak. Illetve vettem 2 darab nadrágot használtan, amiből az egyiket itthon fogom hordani, a másik pedig megy a kapszulába.
  • A cipő, amit venni szeretnék, nincs raktáron kb. két hónapja. Számítottam rá, hogy még május előtt meg tudom rendelni, de a helyi boltokban nem kapni, és Európából most nem szeretnék rendelni. Egyébként egy széteső fehér sportcipőmet szeretném lecserélni egy újra. Ha egyszer esetleg lesz raktáron, akkor kicserélem vele a régit. Ha nem, akkor majd jövőre.
  • Idén meglehetősen sok színt akarok hordani és túl sok mintát. Szóval igen, nagyon izgalmas összeegyeztetni a színeket és mintákat a minimalista gardróbra való igényemmel 🙂 Csak a ruhák mennyiségében próbálok minimalistább lenni, a színekben nem. Majd kiderül, mennyire működik.


27 ruhadarab & 6 cipő

A kapszulába beválogatott ruháim több mint fele másodkézből származik, a többi pedig régi fast fashion darab. Illetve 2 felsőt helyi fenntartható márkáktól vásároltam még tavaly. A cipőim mind régiek, és közülük a New Balance és a Converse azok, amikben több órát tudok sétálgatni anélkül, hogy megfájdulna a lábam. Tehát ez a kettő, amiket állandóan hordok, mert hát legtöbbször rengeteget sétálok. A New Balance-hoz hasonlót* tudtok venni a New Balance Hungary* oldalán, a kék Converse-emhez hasonló fehér Chuck Taylort pedig itt*.

Az eddigi kapszuláimhoz hasonlóan, a 33-ban csak az utcára hordott ruháimat és cipőimet számolom bele. Nem számolom bele a kiegészítőket, kabátokat, túracipőt, túraruhát, vízálló sportnadrágot, gumicsizmát, strandpapucsot, fürdőruhát, fehérneműt.

És ezek pedig itt a számok:
16 felső, 2 pulcsi, 5 nadrág, 3 szoknya, 1 overál, 6 cipő


A többi, kapszulagardróbos blogbejegyzésemet
ITT TALÁLOD


Kapcsolódó cikk a Patreonon

Nyári gardróbtervek – Mit, miért és hogyan változtatok a tavalyi ruhatáramhoz képest?

2024.02.19.

Tavaly májusban Európába utaztam egy hónapra, és bepakolásnál rá kellett döbbennem, hogy a nyári ruháim nagyon nem passzolnak a jelenlegi stílusomhoz. Ebben a cikkben elmesélem, hogy mi volt a baj a nyári ruháimmal és az utazós gardróbommal. Illetve azt is, hogy ezen hogyan változtatok idén, és hogy miféle darabokat szerzek be, és miért.

Hogyan állítottam össze utazós kapszulagardróbot egy több hetes, kézipoggyászos nyaraláshoz?

2024.03.23.

Mikor Európába utaztam 30 napra egy kézipoggyásszal, az útra összeállítottam egy kapszulagardróbot. Ebben a cikkben elmesélem, hogyan választottam ki a ruhákat, és leírom lépésről lépésre a folyamatot, így remélem neked is tudok segíteni abban, hogy összerakd a következő utazós gardróbodat!


🎧 Ha pedig érdekelne egy beszélgetés is a kapszulagardróbról és egyéb kapszulakihívásokról, hallgasd meg a podcastunk kapcsolódó epizódját, ahol saját tapasztalataimról mesélek 🙂

***

*Ez a poszt affiliate linkeket tartalmaz. Ez azt jelenti, hogyha veszel egy terméket a *-gal jelölt linken keresztül, akkor valamennyi jutalékot kapok a vásárlásod után, és ez neked nem kerül plusz költségbe. A blogomon csak olyan termékeket ajánlok neked, amiket én is szeretek, használok, és szerintem te is szeretnéd őket. Köszönöm, hogy támogatod a munkámat!


Tetszett a poszt? Extra cikkekért és letölthetőkért iratkozz fel a Patreonomra!
Become a patron at Patreon!

Hozzászólnál?

Back to Top