Nagyon szeretem Montréalt októberben. Kellemes a hőmérséklet, sokat süt a nap, színesek a fák. Az idei októberbe azonban túlságosan is beleszólt a COVID második hulláma, melynek következtében a hónap elején bezárt egy csomó jó hely a városban.

Bezártak a múzeumok, a Botanikus Kert, az éttermek és kávézók is. Leginkább a Botanikus Kert zárása szomorít el, mivel 2018-ban és 2019-ben is az egyik kedvenc októberi programom volt fényképezőgéppel végigsétálni ott, és lefotózni az összes fát, bokrot, kacsát és mókust.

Ha nem lenne elég, hogy elszomorít a zárás, még idegesít is, hogy számomra érthetetlen logikával döntötték el, hogy mit zárnak be, és mit nem. Bezárnak egy olyan helyet, mint a Botanikus Kert, ahol szabad levegőn sétálgathatnak az emberek. Ámde nyitva lehet az összes bolt a városban, függetlenül attól, hogy mit árulnak. Vásárolgathat és sorban állhat több száz maszkos ember az IKEA-ban, egymás hegyén-hátán, de nem sétálgathatok a napsütötte Botanikus Kertben, hogy fotózzam a fákat.

Elmehetnék tetkót csináltatni, de nem mehetek el múzeumba megnézni egy kiállítást. Elmehetnék a város legnagyobb fast fashion boltjába felvásárolni a leghaszontalanabb rongyokat a következő szezonra, de nem ihatok meg egy kávét egy étterem teraszán.

Szóval egy csomó dolgot nem csinálhatunk, amit amúgy az elmúlt pár hónapban még szabadott. Helyette rengeteget sétálok a városban. Többet, mint eddig bármikor. Emellett persze még mindig biciklivel közlekedünk, tehát ott is gyűjtjük a kilométereket. A kedvenc őszi helyszíneim egy részét már bejártam, de még maradt pár a listámon. Ezekre még ebben a hónapban szeretnék sort keríteni, hogy elcsípjem az utolsó őszi faleveleket, mielőtt megérkezik a novemberi hó.


Tetszett a poszt? Extra cikkekért és letölthetőkért iratkozz fel a Patreonomra!
Become a patron at Patreon!

Hozzászólnál?

Back to Top