Túl vagyok a második kapszulagardróbos hónapomon. Rá kellett jönnöm, hogy még ezt a 35 darabot sem használom ki. Mikor terveztem a kapszulát, úgy volt, hogy utazunk Pestre augusztusban, ezért olyan ruhákat is beválogattam, amik az ottani nyárhoz illenek, az ittenihez meg nem feltétlen.

Ilyen volt az első 2 hónap kapszulagardróbbal

  • A montréali mindennapjaimhoz és a helyi utazásainkhoz bőven sok a 35 ruhadarab. Két hónap elteltével is van olyan, amit egyáltalán nem hordtam. És több olyan is, amit csak egyszer.
  • Nehéz 3 hónapra előre megterveznem, pontosan mely ruhadarabjaimat szeretném majd használni. Persze, lehet legközelebb már ügyesebb leszek.
  • Március óta nem vásároltam ruhát, és a kapszulagardrób alatt sem éreztem késztetést, hogy most azonnal kéne valami a nyári szezonra.

Ha szeretnél emailben értesülni az új blogbejegyzésekről, iratkozz fel!


  • Élvezem, hogy nagyon gyorsan fel tudok öltözni, ha megyek valahova. Nem kell gondolkodnom, mit mivel vegyek fel.
  • Egyetlen sportos hosszú ujjút sem raktam a kapszulába a tervezésnél, és ez nagyon hiányzott, amint kimentünk Montréalból. Vidéki kiruccanások kertben ücsörgős estéin nem fogok blézerben, kasmír kardigánban vagy fehér pulcsiban feszíteni. Úgyhogy kicseréltem egy olyan darabot, amit egyszer sem hordtam. A bézs blézer repült, a kockás flanel ing pedig színre lépett. Montréalban egyébként nagyon-nagyon ritkán kellett pulcsi. Csak júniusban párszor, de azóta egyszer sem. Este, de még éjszaka is annyira meleg van a városban, hogy pólóban elvagyok. Beltérre meg úgyse megyek, tehát a légkondi nem befolyásolja ezt.

  • Az alsók közül a fekete sortom volt rajtam eddig legtöbbször. A második pedig a bő szárú, virágos nadrágom, aminek szeretem a fazonját, a mintáját, az anyagát. Azt, hogy kényelmes, hogy nem koszolódik, nem gyűrődik, és szellőzik akkor is, ha nagyon meleg van. És csak azért vettem fel kicsit kevesebbszer, mint a sortot, mert nincs hozzá passzoló egyszínű felsőm, ami nem fehér.
  • Azt gondoltam, hogy az egyszínű felsőket tekintve megelégszem a fehérekkel, de egy idő után meguntam őket, és rájöttem, hogy szívesen vennék fel más színű, de nem mintás felsőket. Például púderrózsaszínt, sötétkéket, világoskéket, halványsárgát. Ezek közül csak púderrózsaszín van itthon, de azt a topomat sem szeretem annyira, és a korábbi nyarak alkalmával is alig hordtam. De így már legalább tudom, miket kell beszereznem jövő nyárra.
  • Van két funkcionális ruhadarab, amiket egyszer felvettem. Flip-flopot az áfonyaföldes nyaralásunkon és esőkabátot biciklizéshez. De nem gondolom, hogy ezeket hozzá kéne adnom a kapszulámhoz. Inkább kiegészítőknek érzem őket, mint teljes értékű ruhadarabnak.

Készítettem egy 6 oldalas gardróbtervezőt, melyet te is letölthetsz és kinyomtathatsz. Ha szívesen összeállítanád a saját kapszulagardróbodat, vagy megterveznéd a ruhatáradat a következő szezonra, ülj le egy bögre teával vagy kávéval, és töltsd ki. Még az is lehet, hogy rádöbbensz valami fontosra a ruháiddal kapcsolatban.


Kapcsolódó cikkek a Patreonon

Nyári gardróbtervek – Mit, miért és hogyan változtatok a tavalyi ruhatáramhoz képest?

2024.02.19.

Tavaly májusban Európába utaztam egy hónapra, és bepakolásnál rá kellett döbbennem, hogy a nyári ruháim nagyon nem passzolnak a jelenlegi stílusomhoz. Ebben a cikkben elmesélem, hogy mi volt a baj a nyári ruháimmal és az utazós gardróbommal. Illetve azt is, hogy ezen hogyan változtatok idén, és hogy miféle darabokat szerzek be, és miért.

Hogyan állítottam össze utazós kapszulagardróbot egy több hetes, kézipoggyászos nyaraláshoz?

2024.03.23.

Mikor Európába utaztam 30 napra egy kézipoggyásszal, az útra összeállítottam egy kapszulagardróbot. Ebben a cikkben elmesélem, hogyan választottam ki a ruhákat, és leírom lépésről lépésre a folyamatot, így remélem neked is tudok segíteni abban, hogy összerakd a következő utazós gardróbodat!


Tetszett a poszt? Extra cikkekért és letölthetőkért iratkozz fel a Patreonomra!
Become a patron at Patreon!

Hozzászólnál?

Back to Top