Túl vagyok a második kapszulagardróbos hónapomon. Rá kellett jönnöm, hogy még ezt a 35 darabot sem használom ki. Mikor terveztem a kapszulát, úgy volt, hogy utazunk Pestre augusztusban, ezért olyan ruhákat is beválogattam, amik az ottani nyárhoz illenek, az ittenihez meg nem feltétlen.

Ilyen volt az első 2 hónap kapszulagardróbbal

  • A montréali mindennapjaimhoz és a helyi utazásainkhoz bőven sok a 35 ruhadarab. Két hónap elteltével is van olyan, amit egyáltalán nem hordtam. És több olyan is, amit csak egyszer.
  • Nehéz 3 hónapra előre megterveznem, pontosan mely ruhadarabjaimat szeretném majd használni. Persze, lehet legközelebb már ügyesebb leszek.
  • Március óta nem vásároltam ruhát, és a kapszulagardrób alatt sem éreztem késztetést, hogy most azonnal kéne valami a nyári szezonra.

Ha szeretnél emailben értesülni az új blogbejegyzésekről, iratkozz fel!


  • Élvezem, hogy nagyon gyorsan fel tudok öltözni, ha megyek valahova. Nem kell gondolkodnom, mit mivel vegyek fel.
  • Egyetlen sportos hosszú ujjút sem raktam a kapszulába a tervezésnél, és ez nagyon hiányzott, amint kimentünk Montréalból. Vidéki kiruccanások kertben ücsörgős estéin nem fogok blézerben, kasmír kardigánban vagy fehér pulcsiban feszíteni. Úgyhogy kicseréltem egy olyan darabot, amit egyszer sem hordtam. A bézs blézer repült, a kockás flanel ing pedig színre lépett. Montréalban egyébként nagyon-nagyon ritkán kellett pulcsi. Csak júniusban párszor, de azóta egyszer sem. Este, de még éjszaka is annyira meleg van a városban, hogy pólóban elvagyok. Beltérre meg úgyse megyek, tehát a légkondi nem befolyásolja ezt.

  • Az alsók közül a fekete sortom volt rajtam eddig legtöbbször. A második pedig a bő szárú, virágos nadrágom, aminek szeretem a fazonját, a mintáját, az anyagát. Azt, hogy kényelmes, hogy nem koszolódik, nem gyűrődik, és szellőzik akkor is, ha nagyon meleg van. És csak azért vettem fel kicsit kevesebbszer, mint a sortot, mert nincs hozzá passzoló egyszínű felsőm, ami nem fehér.
  • Azt gondoltam, hogy az egyszínű felsőket tekintve megelégszem a fehérekkel, de egy idő után meguntam őket, és rájöttem, hogy szívesen vennék fel más színű, de nem mintás felsőket. Például púderrózsaszínt, sötétkéket, világoskéket, halványsárgát. Ezek közül csak púderrózsaszín van itthon, de azt a topomat sem szeretem annyira, és a korábbi nyarak alkalmával is alig hordtam. De így már legalább tudom, miket kell beszereznem jövő nyárra.
  • Van két funkcionális ruhadarab, amiket egyszer felvettem. Flip-flopot az áfonyaföldes nyaralásunkon és esőkabátot biciklizéshez. De nem gondolom, hogy ezeket hozzá kéne adnom a kapszulámhoz. Inkább kiegészítőknek érzem őket, mint teljes értékű ruhadarabnak.

Készítettem egy 6 oldalas gardróbtervezőt, melyet te is letölthetsz és kinyomtathatsz. Ha szívesen összeállítanád a saját kapszulagardróbodat, vagy megterveznéd a ruhatáradat a következő szezonra, ülj le egy bögre teával vagy kávéval, és töltsd ki. Még az is lehet, hogy rádöbbensz valami fontosra a ruháiddal kapcsolatban.


Tetszett a poszt? Támogasd a munkámat a Patreonon!
Become a patron at Patreon!

Hozzászólnál?

Back to Top