Túl vagyok a nyári kapszulagardróbom első hónapján. Mivel júniusban elég sokat voltunk itthon, bőven megelégedtem a kiválasztott 35 darab harmadrészével. Egyetlen gyalogtúrán hordtam csak mást, de azt sportruhaként könyveltem el. Bevallom, arra egyébként nem számítottam, hogy 9 fokban fogunk túrázni.

A hónapban viselt összeállítások közül hatról készült fotó ehhez a poszthoz. A cipők és a biciklimintás póló kivételével minden ruha másodkézből származik.

Ha szeretnél emailben értesülni az új blogbejegyzésekről, iratkozz fel!


Annyira megnyugtató belenézni a szekrényembe. Lóg benne 27 kedvenc ruhadarab és semmi más. Meg persze a 8 cipő. De az nem a szekrényemben. És nem is lóg.

A többi ruhám mind fiókokban és dobozokban pihen nyár végéig. Sőt, képzeljétek, azóta még többet sikerült kiselejteznem. Az a taktikám, hogy itthonra felveszem 1-2 órára a „Talán megtartom” kupacba sorolt ruháimat, és a végére általában rájövök, hogy szorít, csúszkál, szűk, szúr, kényelmetlen. Könyörtelen vagyok, minden ilyennek mennie kell, ha nem tudok javítani rajta.

Ilyen volt az első hónap kapszulagardróbbal

  • A szetteknek kényelmesnek kellett lenniük, mivel az esetek 90%-ában biciklivel közlekedtem. Ennek fényében a virágos, bő nadrágomat is biciklibaráttá tettem úgy, hogy térdnél felkötöttem mindkét szárát hajgumival (lásd: felső kép). Teljesen jól működött.
  • Június hónapnak feltört sarokkal vágtam neki, majd utána napokig csak egy cipőt hordtam, mert ez volt az egyetlen, ami nem nyomta a sebet. Úgyhogy kezdetben nem voltam túl változatos cipőfronton.
  • Hónap elején voltak 11-12 fokos napok, aztán a nadrágok egyre rövidebbek lettek, amint haladtunk június közepe felé. 13-a után már egyáltalán nem is hordtam farmert. Hőség lett.
  • Mikor 35 fokban tekertünk, nagyon örültem a len pólómnak, ugyanis pont annyira szellős, mintha egyáltalán nem lenne rajtam semmi.
  • A kiegészítőket nem számoltam bele a 35 ruhadarabba, de azért leírom, miket hordtam. Két hátizsákot váltogattam, és egy tote táskát. Ezen kívül használtam 2 sálat, 4 fülbevalót, 2 nyakláncot, karórát, napszemüveget és egy biciklis sapkát.
  • A kihívás kezdetekor minden gyűrött ruhán átmentem gőzölővel. Hónap közben csak egyszer kellett gőzölnöm. Szerencsére nem mindegyik ruhám gyűrődős, így ezzel nem volt problémám.
  • Nem volt baj a mosással sem. A nadrágokat és hosszú ujjúkat többször felvettem egymás után, a felsőkből pedig volt annyi utánpótlás, hogy mindig legyen tiszta.
  • Feljebb már írtam, hogy a 9 fokban túrázós szettet a sportruhák közé számoltam. Gyalogtúrára egyébként készültem a ruhatár összerakásánál, de arra nem gondoltam, hogy ennyire hideg lesz. Sőt, végül bakancsot is felvettem a megszokott, túrázáskor használt sportcipőm helyett, mert az kényelmesebbnek bizonyult.

Készítettem egy 6 oldalas gardróbtervezőt, melyet te is letölthetsz és kinyomtathatsz. Ha szívesen összeállítanád a saját kapszulagardróbodat, vagy megterveznéd a ruhatáradat a következő szezonra, ülj le egy bögre teával vagy kávéval, és töltsd ki. Még az is lehet, hogy rádöbbensz valami fontosra a ruháiddal kapcsolatban.


Kapcsolódó cikkek a Patreonon

Nyári gardróbtervek – Mit, miért és hogyan változtatok a tavalyi ruhatáramhoz képest?

2024.02.19.

Tavaly májusban Európába utaztam egy hónapra, és bepakolásnál rá kellett döbbennem, hogy a nyári ruháim nagyon nem passzolnak a jelenlegi stílusomhoz. Ebben a cikkben elmesélem, hogy mi volt a baj a nyári ruháimmal és az utazós gardróbommal. Illetve azt is, hogy ezen hogyan változtatok idén, és hogy miféle darabokat szerzek be, és miért.

Hogyan állítottam össze utazós kapszulagardróbot egy több hetes, kézipoggyászos nyaraláshoz?

2024.03.23.

Mikor Európába utaztam 30 napra egy kézipoggyásszal, az útra összeállítottam egy kapszulagardróbot. Ebben a cikkben elmesélem, hogyan választottam ki a ruhákat, és leírom lépésről lépésre a folyamatot, így remélem neked is tudok segíteni abban, hogy összerakd a következő utazós gardróbodat!


Tetszett a poszt? Extra cikkekért és letölthetőkért iratkozz fel a Patreonomra!
Become a patron at Patreon!

Hozzászólnál?

Back to Top