Túl vagyok a nyári kapszulagardróbom első hónapján. Mivel júniusban elég sokat voltunk itthon, bőven megelégedtem a kiválasztott 35 darab harmadrészével. Egyetlen gyalogtúrán hordtam csak mást, de azt sportruhaként könyveltem el. Bevallom, arra egyébként nem számítottam, hogy 9 fokban fogunk túrázni.

A hónapban viselt összeállítások közül hatról készült fotó ehhez a poszthoz. A cipők és a biciklimintás póló kivételével minden ruha másodkézből származik.

Ha szeretnél emailben értesülni az új blogbejegyzésekről, iratkozz fel!


Annyira megnyugtató belenézni a szekrényembe. Lóg benne 27 kedvenc ruhadarab és semmi más. Meg persze a 8 cipő. De az nem a szekrényemben. És nem is lóg.

A többi ruhám mind fiókokban és dobozokban pihen nyár végéig. Sőt, képzeljétek, azóta még többet sikerült kiselejteznem. Az a taktikám, hogy itthonra felveszem 1-2 órára a „Talán megtartom” kupacba sorolt ruháimat, és a végére általában rájövök, hogy szorít, csúszkál, szűk, szúr, kényelmetlen. Könyörtelen vagyok, minden ilyennek mennie kell, ha nem tudok javítani rajta.

Ilyen volt az első hónap kapszulagardróbbal

  • A szetteknek kényelmesnek kellett lenniük, mivel az esetek 90%-ában biciklivel közlekedtem. Ennek fényében a virágos, bő nadrágomat is biciklibaráttá tettem úgy, hogy térdnél felkötöttem mindkét szárát hajgumival (lásd: felső kép). Teljesen jól működött.
  • Június hónapnak feltört sarokkal vágtam neki, majd utána napokig csak egy cipőt hordtam, mert ez volt az egyetlen, ami nem nyomta a sebet. Úgyhogy kezdetben nem voltam túl változatos cipőfronton.
  • Hónap elején voltak 11-12 fokos napok, aztán a nadrágok egyre rövidebbek lettek, amint haladtunk június közepe felé. 13-a után már egyáltalán nem is hordtam farmert. Hőség lett.
  • Mikor 35 fokban tekertünk, nagyon örültem a len pólómnak, ugyanis pont annyira szellős, mintha egyáltalán nem lenne rajtam semmi.
  • A kiegészítőket nem számoltam bele a 35 ruhadarabba, de azért leírom, miket hordtam. Két hátizsákot váltogattam, és egy tote táskát. Ezen kívül használtam 2 sálat, 4 fülbevalót, 2 nyakláncot, karórát, napszemüveget és egy biciklis sapkát.
  • A kihívás kezdetekor minden gyűrött ruhán átmentem gőzölővel. Hónap közben csak egyszer kellett gőzölnöm. Szerencsére nem mindegyik ruhám gyűrődős, így ezzel nem volt problémám.
  • Nem volt baj a mosással sem. A nadrágokat és hosszú ujjúkat többször felvettem egymás után, a felsőkből pedig volt annyi utánpótlás, hogy mindig legyen tiszta.
  • Feljebb már írtam, hogy a 9 fokban túrázós szettet a sportruhák közé számoltam. Gyalogtúrára egyébként készültem a ruhatár összerakásánál, de arra nem gondoltam, hogy ennyire hideg lesz. Sőt, végül bakancsot is felvettem a megszokott, túrázáskor használt sportcipőm helyett, mert az kényelmesebbnek bizonyult.

Készítettem egy 6 oldalas gardróbtervezőt, melyet te is letölthetsz és kinyomtathatsz. Ha szívesen összeállítanád a saját kapszulagardróbodat, vagy megterveznéd a ruhatáradat a következő szezonra, ülj le egy bögre teával vagy kávéval, és töltsd ki. Még az is lehet, hogy rádöbbensz valami fontosra a ruháiddal kapcsolatban.


Tetszett a poszt? Támogasd a munkámat a Patreonon!
Become a patron at Patreon!

Hozzászólnál?

Back to Top