A nehezen induló, nyári kapszulagardróbommal kellemesen együtt tudtam működni, miután kicseréltem benne 7 ruhadarabot, még az elején. Így is 33 ruhát és cipőt hordtam az elmúlt 3 és fél hónapban, csak nem ugyanazt a 33-at, amit előre elterveztem. Mert, mint kiderült, nem tudok jól előre tervezni, ha ruhákról van szó.


Júliusi kapszulagardrób-tapasztalatok

Crop top mánia: Valamikor júniusban kitaláltam, milyen stílusú ruhákat szeretnék hordani ezen a nyáron, és rájöttem, hogy erős vonzódásom van a crop topok iránt. Így hát vettem használtan hármat (ebből kettőt a gyerekosztályon), és azóta is boldogan hordom őket.

Legyen oversize: Emellett a bő ingeknek is főszerep jutott az elmúlt másfél hónapban. 3 ilyen már alapból is része volt a kapszulának, de melléjük kaptam még egy kék, férfi inget ismerőstől, és nagyon tetszett, hogy ennyire oversize, így hát nem volt kérdés, hogy azonnal hordani szeretném.

Minimalistább színpaletta: A crop topjaimat 3 mintás felső helyére raktam be a kapszulába, így egyébként a színpalettám is elkezdett minimalistább lenni. Pedig úgy indultam neki a nyárnak, hogy mindenféle színt akarok hordani. Erre inkább vettem két szürke meg egy fehér crop topot és kicseréltem a színes felsőim felét. Nem voltam túl határozott az idei stílusomat illetően, az egyszer biztos.

Leggings a divat: A régi, szürke sportleggingsemet eredetileg nem terveztem hordani utcára, csak itthon. De mivel errefelé a leggings az egyik legelterjedtebb ruhadarab, ezért úgy gondoltam, miért ne hordhatnék én is ilyen kényelmes dolgokat, ha kiteszem a lábam az ajtón. Mivel főleg biciklivel járok, úgyis teljesen reális, hogy leggings legyen rajtam. Tehát a sportleggings a vintage midi szoknyám helyett kapott helyet a kapszulámban.

Búcsú a fehér sportcipőtől: Történt egy kis baleset a fehér sportcipőmet illetően. Ugyanis szegényke végleg megadta magát, egy óriási szakadással. Már kétszer varrtam meg, és reménykedtem, hogy ezt a pár hónapot még kibírja, de sajnos nem. Hordtam pár évig. Összesen legalább 73-szor, a Cladwell szerint. Bár mintha már azelőtt is hordtam volna, hogy a Cladwellre regisztráltam, és elkezdtem vezetni a napi outfitjeimet. Már csak azt kéne kitalálnom, hogy hova vihetek hordhatatlan, elnyűtt cipőket, ahol újra tudják hasznosítani.

Kapszulagardrób – Nyári outfitek

Ez a 14 outfit természetesen nem az összes, amit hordtam a legutóbbi outfit poszt óta. Csak egy válogatás belőlük 🙂

A képeken szereplő ruhák nagy része másodkézből származik, a másik felét pedig régen vásároltam fast fashion boltokban, amiket nyilvánvalóan nem fogok külön reklámozni. Viszont, amit teljes szívvel tudok ajánlani nektek, azok a New Balance* és Converse cipők*, mivel sok-sok éve nyúzom őket, és még mindig tartják magukat. Tulajdonképpen ez az a két pár nyári cipőm, amikben bármennyi órát képes vagyok sétálni, és nem fáj utána a lábam! Ilyeneket én valamiért nagyon nehezen találok. Az összes többi nyári cipőm sajnos nem ment át ezen a teszten.

Fekete New Balance 420-at viselek a képeken. Hozzá hasonlókat tudsz venni a NewBalance weboldalán*, például a szintén fekete 574*-est , 373*-ast vagy 500*-ast.

A világoskék Converse-em már annyira régi, hogy fogalmam sincs, mi a neve. Hozzá hasonló ez a csinos kis fehér All Star Classic tornacipő*, ami bizonyára pont ugyanannyira kényelmes, sőt talán még több outfithez hordható, mint a világoskék. Gimiben én is hordtam ilyen Classic-okat, és mindet imádtam.

A fülbevalóm pedig magyar tervezői darab, a Delaciertől szereztem be.

Itt írtam arról, hogy miért nem vásárolok már fast fashion boltokban, itt pedig a podcastunk fenntartható divatról szóló epizódját találod.

A többi, kapszulagardróbos blogbejegyzésemet
ITT TALÁLOD


🎧 Ha pedig érdekelne egy beszélgetés is a kapszulagardróbról és egyéb kapszulakihívásokról, hallgasd meg a podcastunk kapcsolódó epizódját, ahol saját tapasztalataimról mesélek 🙂

***

*Ez a poszt affiliate linkeket tartalmaz. Ez azt jelenti, hogyha veszel egy terméket a *-gal jelölt linken keresztül, akkor valamennyi jutalékot kapok a vásárlásod után, és ez neked nem kerül plusz költségbe. A blogomon csak olyan termékeket ajánlok neked, amiket én is szeretek, használok, és szerintem te is szeretnéd őket. Köszönöm, hogy támogatod a munkámat!


Tetszett a poszt? Támogasd a munkámat a Patreonon!
Become a patron at Patreon!

Hozzászólnál?

Back to Top