A nehezen induló, nyári kapszulagardróbommal kellemesen együtt tudtam működni, miután kicseréltem benne 7 ruhadarabot, még az elején. Így is 33 ruhát és cipőt hordtam az elmúlt 3 és fél hónapban, csak nem ugyanazt a 33-at, amit előre elterveztem. Mert, mint kiderült, nem tudok jól előre tervezni, ha ruhákról van szó.


Júliusi kapszulagardrób-tapasztalatok

Crop top mánia: Valamikor júniusban kitaláltam, milyen stílusú ruhákat szeretnék hordani ezen a nyáron, és rájöttem, hogy erős vonzódásom van a crop topok iránt. Így hát vettem használtan hármat (ebből kettőt a gyerekosztályon), és azóta is boldogan hordom őket.

Legyen oversize: Emellett a bő ingeknek is főszerep jutott az elmúlt másfél hónapban. 3 ilyen már alapból is része volt a kapszulának, de melléjük kaptam még egy kék, férfi inget ismerőstől, és nagyon tetszett, hogy ennyire oversize, így hát nem volt kérdés, hogy azonnal hordani szeretném.

Minimalistább színpaletta: A crop topjaimat 3 mintás felső helyére raktam be a kapszulába, így egyébként a színpalettám is elkezdett minimalistább lenni. Pedig úgy indultam neki a nyárnak, hogy mindenféle színt akarok hordani. Erre inkább vettem két szürke meg egy fehér crop topot és kicseréltem a színes felsőim felét. Nem voltam túl határozott az idei stílusomat illetően, az egyszer biztos.

Leggings a divat: A régi, szürke sportleggingsemet eredetileg nem terveztem hordani utcára, csak itthon. De mivel errefelé a leggings az egyik legelterjedtebb ruhadarab, ezért úgy gondoltam, miért ne hordhatnék én is ilyen kényelmes dolgokat, ha kiteszem a lábam az ajtón. Mivel főleg biciklivel járok, úgyis teljesen reális, hogy leggings legyen rajtam. Tehát a sportleggings a vintage midi szoknyám helyett kapott helyet a kapszulámban.

Búcsú a fehér sportcipőtől: Történt egy kis baleset a fehér sportcipőmet illetően. Ugyanis szegényke végleg megadta magát, egy óriási szakadással. Már kétszer varrtam meg, és reménykedtem, hogy ezt a pár hónapot még kibírja, de sajnos nem. Hordtam pár évig. Összesen legalább 73-szor, a Cladwell szerint. Bár mintha már azelőtt is hordtam volna, hogy a Cladwellre regisztráltam, és elkezdtem vezetni a napi outfitjeimet. Már csak azt kéne kitalálnom, hogy hova vihetek hordhatatlan, elnyűtt cipőket, ahol újra tudják hasznosítani.

Kapszulagardrób – Nyári outfitek

Ez a 14 outfit természetesen nem az összes, amit hordtam a legutóbbi outfit poszt óta. Csak egy válogatás belőlük 🙂

A képeken szereplő ruhák nagy része másodkézből származik, a másik felét pedig régen vásároltam fast fashion boltokban, amiket nyilvánvalóan nem fogok külön reklámozni. Viszont, amit teljes szívvel tudok ajánlani nektek, azok a New Balance* és Converse cipők*, mivel sok-sok éve nyúzom őket, és még mindig tartják magukat. Tulajdonképpen ez az a két pár nyári cipőm, amikben bármennyi órát képes vagyok sétálni, és nem fáj utána a lábam! Ilyeneket én valamiért nagyon nehezen találok. Az összes többi nyári cipőm sajnos nem ment át ezen a teszten.

Fekete New Balance 420-at viselek a képeken. Hozzá hasonlókat tudsz venni a NewBalance weboldalán*, például a szintén fekete 574*-est , 373*-ast vagy 500*-ast.

A világoskék Converse-em már annyira régi, hogy fogalmam sincs, mi a neve. Hozzá hasonló ez a csinos kis fehér All Star Classic tornacipő*, ami bizonyára pont ugyanannyira kényelmes, sőt talán még több outfithez hordható, mint a világoskék. Gimiben én is hordtam ilyen Classic-okat, és mindet imádtam.

A fülbevalóm pedig magyar tervezői darab, a Delaciertől szereztem be.

Itt írtam arról, hogy miért nem vásárolok már fast fashion boltokban, itt pedig a podcastunk fenntartható divatról szóló epizódját találod.


Kapcsolódó cikkek a Patreonon

Nyári gardróbtervek – Mit, miért és hogyan változtatok a tavalyi ruhatáramhoz képest?

2024.02.19.

Tavaly májusban Európába utaztam egy hónapra, és bepakolásnál rá kellett döbbennem, hogy a nyári ruháim nagyon nem passzolnak a jelenlegi stílusomhoz. Ebben a cikkben elmesélem, hogy mi volt a baj a nyári ruháimmal és az utazós gardróbommal. Illetve azt is, hogy ezen hogyan változtatok idén, és hogy miféle darabokat szerzek be, és miért.

Hogyan állítottam össze utazós kapszulagardróbot egy több hetes, kézipoggyászos nyaraláshoz?

2024.03.23.

Mikor Európába utaztam 30 napra egy kézipoggyásszal, az útra összeállítottam egy kapszulagardróbot. Ebben a cikkben elmesélem, hogyan választottam ki a ruhákat, és leírom lépésről lépésre a folyamatot, így remélem neked is tudok segíteni abban, hogy összerakd a következő utazós gardróbodat!


A többi, kapszulagardróbos blogbejegyzésemet
ITT TALÁLOD


🎧 Ha pedig érdekelne egy beszélgetés is a kapszulagardróbról és egyéb kapszulakihívásokról, hallgasd meg a podcastunk kapcsolódó epizódját, ahol saját tapasztalataimról mesélek 🙂

***

*Ez a poszt affiliate linkeket tartalmaz. Ez azt jelenti, hogyha veszel egy terméket a *-gal jelölt linken keresztül, akkor valamennyi jutalékot kapok a vásárlásod után, és ez neked nem kerül plusz költségbe. A blogomon csak olyan termékeket ajánlok neked, amiket én is szeretek, használok, és szerintem te is szeretnéd őket. Köszönöm, hogy támogatod a munkámat!


Tetszett a poszt? Extra cikkekért és letölthetőkért iratkozz fel a Patreonomra!
Become a patron at Patreon!

Hozzászólnál?

Back to Top