Az elmúlt két hónapban rászoktam a podcastokra. Megnyugtatnak, szórakoztatnak, kikapcsolnak, új dolgokat tanítanak. A karanténhelyzet alatt kifejezetten jól esik hallgatni őket. Ebben a bejegyzésben 6 olyan podcastot ajánlok nektek, melyeket sokszor hallgatok. Mindegyik életmód vagy pszichológia témájú. Közülük 4 magyar és 2 amerikai. Egy másik cikkemben pedig minimalizmus és fenntarthatóság témában gyűjtöttem össze podcastokat.

Mi a jó a podcast-hallgatásban?

  • Okos, érdekes emberek beszélnek/beszélgetnek hasznos, fontos témákról.
  • Bármilyen témában találok nekem tetsző podcastot. A női/életmód/pszichológia podcastok a szívem csücskei, de érdekel a minimalizmus, lakberendezés, fenntartható divat, dizájn, utazás, művészet is. A legtöbb angol, de egyre több magyar is felbukkan.
  • Bárhol-bármikor hallgathatom őket, net nélkül is.
  • Hallgatás közben koncentrálhatok máshová. Sportolhatok, sétálhatok, mosogathatok, főzhetek, becsukhatom a szemem és napozhatok.


Ha tetszik ez a cikk, extra írásokért,
letölthető tervezőkért és bakancslistákért
látogass el a Patreon-oldalamra!

Hol tudsz podcastokat hallgatni?

Én Apple Podcasts-on hallgatom őket, Panzi pedig Pocket Casts-on, de létezik sok más alkalmazás is (Google Podcasts, Breaker, Overcast, Podbean, Spotify…)

Lecsó podcast – Farkas Lívia, Urban Eve

Szeretem Via stílusát. A blogját már sok-sok éve követem, és a podcast formátum is hamar belopta magát a szívembe. Ez a podcast volt az, amit először hallgattam életemben. Tippek, tanácsok, megnyugtató, inspiráló kijelentések mindennapokkal, élettel kapcsolatban, vicces stílusban. Via néha egyedül podcastol, néha pedig a férjével, Ádámmal beszélgetnek. Ádámnak különösen megnyugtató a hangja és a beszédstílusa, szóval ez még egy pluszt ad a történethez.

Unlocking us – Brené Brown

Brené a Houstoni Egyetem professzora. Az elmúlt két évtizedet a bátorság, szégyen, empátia, sebezhetőség kutatásával töltötte. Ezután írt pár bestsellert a témában, majd A sebezhetőség ereje címen tartott egy TED előadást is. 2020 márciusában pedig elindította Unlocking Us című podcastját. Az epizódokban érzésekről, lélekről, kapcsolatokról beszélget újabb és újabb vendégekkel.

Lélekerősítő – Pszicho for you

Szintén egy új, 2020 áprilisában indult podcast. Herendi Kata pszichológus és Szabó Eszter Judit újságíró járnak körül „lelki stabilitást támogató” témákat, ahogy ők fogalmaznak. Az epizódok a karanténhelyzetben előforduló lelki problémákra reflektálnak, de bizonyára a későbbiekben is csupa-csupa érdekes beszélgetéssel segítenek a hallgatóknak jobban lenni. Karantén ide vagy oda, lelki támogatásra mindig szükség van.

The Terri Cole Show – Terri Cole

Terri Cole New York-i pszichoterapeuta, évek óta vezeti a podcastját. Annyira megnyugtató a beszédstílusa, élvezet hallgatni. Meditatív tevékenységként is megállja a helyét. Ha nem érteném, mit mond, akkor is nyugodtabb lennék, miután meghallgattam. Néha egyedül veszi fel az adásokat, néha más szakértőkkel társalog mentális egészségről, kapcsolatokról, szeretetről, félelemről.

Nők az úton – Csorba Anita & Szlafkai Éva

Ilyen az, mikor két kreatív elindít egy podcastot. A Nők az úton Csorba Anita és Szlafkai Éva „önfejlesztő, szórakoztató, gondolatébresztő podcastja” – olvasható az oldalukon. Témáik karrier, énmárka, önmegvalósítás, motiváció. Van pár olyan epizód, melynek témája engem személy szerint nem érdekel annyira, de azért így is elég sokat hallgattam őket az elmúlt hetekben.

Párnacsata – HeyJulie & László Viki

Mindent imádok, amit HeyJulie csinál. A Youtube-on találtam rá először, majd szép lassan a podcast is bekúszott az életembe. Mindegy miről beszél, mindegy, kivel beszél, nekem jöhet. Öngondoskodás, kapcsolatok, szorongás, egészség, betegség témákról elmélkednek László Vikivel, néha pedig vendégek is csatlakoznak hozzájuk.


Ha szeretnél emailben értesülni az új blogbejegyzésekről, iratkozz fel!


Tetszett a poszt? Extra cikkekért és letölthetőkért iratkozz fel a Patreonomra!
Become a patron at Patreon!

Hozzászólnál?

Back to Top