Montréalban elkezdett tavaszodni. Eltűnt a hó a parkok füvéről, rügyeznek a fák, nyílnak a jácintok. 50 nap után végre az emberek is felfogták, hogy 2 méterre kerüljük ki egymást az utcán. Már nem érzem úgy, mintha én lennék az egyetlen, aki próbálja tartani a távolságot.

Tekintve, hogy ez a város jelenleg Kanada COVID-központja, még egy ideig otthonmaradás és óvatosság van. Belengettek egy tervet az üzletek május 11-i, és az általános iskolák, ovik május 19-i újranyitásáról. De persze, ez változhat a körülményektől függően. A Montréalon kívüli térségben egyébként hamarabb nyithatnak a helyek, mint itt.

Ezenkívül már tudjuk, hogy a nyári fesztiválok mind elmaradnak. Ez elég szomorú, főleg azért, mert többre is volt jegyünk. Tavaly nyáron nem fesztiváloztunk, viszont idén direkt megvettük jó előre a jegyeket, amint bejelentettek 1-1 húzónevet. Igazán örültem volna, ha végre láthatom a Foo Fighterst élőben.

Tervek az elkövetkező hetekre

Erkélyen üldögélés, növényültetés: Most, hogy már elfogadható a nappali hőmérséklet, kiraktuk az erkélyre a fapadlót, asztalt, székeket. A jobb napokon órákig kint lehet ülni egy szál pólóban. Ez errefelé nagy szó! Van már kint pár növény is, de folyamatosan ültetek újakat, leginkább zöldségeket, fűszernövényeket.

Új tanfolyam: Mivel a korábbi tanfolyamos oldalról kiderült, hogy nem megbízhatóak, gyorsan töröltem a regisztrációmat. De úgy hiányzik! Jó volt kicsit belefeledkezni a tanulásba, úgyhogy új tanfolyamok után kell néznem.

Biciklizés: Nem vagyok a céltalanul biciklizgetés híve. Mindig arra használtam a bicót, hogy A-ból eljussak B-be és ott maradjak. De most nincs hol ott maradni. Esetleg kifekhetek egy plédre a parkban vagy tekereghetek körbe-körbe a környéken. Egy biztos, valamilyen formában biciklizni fogok.

Több séta: Most, hogy Montréalban is felütötte fejét a tavasz, nagyon élvezetes dolog lett sétálni. Főleg, ha épp nem esik az eső. A környék, a kedvenc házaim, a fák, a parkok és a boldogan nyíló virágok azt az érzetet keltik bennem, mintha minden rendben lenne.

Több sütés: Miután nagy nehezen szereztünk lisztet, sót, és tojást is, pár hete belevetettem magam a sütögetésbe. Eléggé élvezem, tehát újabb és újabb recepteket szeretnék kipróbálni a közeljövőben.

Utazási tervek az évre

Ha eljutnánk odáig, hogy legalább Québec tartományon belül szabadon utazhatunk, akkor én már egy nagyon boldog ember lennék.

Kérdéses, hogy mi lesz az eredetileg nyár végére tervezett pesti+máltai utunk sorsa, illetve, hogy mikor pótolhatjuk az áprilisban elmaradt torontói+niagarás, vagy az októberre tervezett New York-i látogatásunkat. Remélem, nem kell Montréalban csücsülni egész évben. Nagyon-nagyon hiányzik az utazás. Túl sok hely van még ezen a kontinensen, amit nem láttam.

Témák a blogon

A blogom fő témája évek óta az utazás, és az inspirációmat is az utazásainkból, természetben barangolásból, szabadtéri sportolásból nyerem. Ezek hetek óta nincsenek. Így igazi kihívás kreatívnak maradnom és blogbejegyzéseket összeraknom. Főleg, hogy csak olyanokat írok most, melyek nem utazásról szólnak. Persze, így is próbálom kihozni a maximumot a helyzetből, és megírni a heti 1 bejegyzést, ahogy eddig is.

Ha van olyan téma, amiről szívesen olvasnátok, írjátok meg kommentben!

***

Tetszett a poszt? Extra cikkekért és letölthetőkért iratkozz fel a Patreonomra!
Become a patron at Patreon!

Hozzászólnál?

Back to Top