Ha címet kellene adni a júliusomnak, akkor az „Olasz nyaralás” lenne. Na nem azért, mert mostanában ott jártam volna, hanem mert jól esett kicsit idevarázsolni az olasz hangulatot és életérzést. Olaszországban játszódó könyvet olvastam, és ott játszódó filmet néztem, olasz kajákat ettem, a régi olasz képeinket nézegettem. Sőt, egy kávézóban még azt is megkérdezték, hogy olaszok vagyunk-e, mert olaszosan ejtettük a lattét.

Firenze, 2018

Mit olvastam, mit néztem?

Az Under the Tuscan Sun*-t (Napsütötte Toszkána) kezdtem el olvasni júliusban és annyira elvarázsolt a hangulata, hogy most kivételesen nem olvastam mellette 3 másik könyvet. Viszont ebből minden este pár oldalt. Sőt, néha még napközben is sikerült időt szánnom rá. Még így sem értem a végére, tekintve, hogy több mint 300 oldal.

A könyv által ihletett filmet már kétszer láttam, és most már azt is tudom, hogy a könyves és filmes sztorinak sok köze nincs egymáshoz azon kívül, hogy egy felújításra váró, toszkánai házé a főszerep, meg egy elvált amerikai nőé, aki szeret főzni.

Ha már Toszkána, megnéztem a Levelek Júliának-ot is, mivel igencsak beleillett az egyik, gyertyával, erkélyen üldögélős, nyugis estémbe, és persze az olaszos tematikába. Közben pedig felidéztem emlékeimet Veronáról, ahol már hú de nagyon régen jártam.

Mit kreatívkodtam?

Sokat írogattam, festettem a hónapban. Sőt, még rajzoltam is! Vettem új, nagyobb méretű papírt meg képkereteket a festményeimhez, meg egy helyi márkától füzetet, amivel már nagyon régóta szemeztem. Vissza kell fognom magam, mikor betévedek 1-1 papírboltba, hogy ne vásároljam fel az egészet. De erős voltam, most csak egyetlen egy füzetet vettem.

Egyébként a füzeteimről meg arról, hogy mire használom őket, egy blogbejegyzést is írtam.

Mit ettem?

Az étkezéseim is olasz hangulatban teltek. Az egy dolog, hogy jelenleg a hűtőmben egyszerre megtalálhatók olyan alapanyagok, mint mozzarella, mascarpone, kapribogyó, mángold, és némi spagettimaradék is, de amikor nem volt kedvem főzni, még akkor is olasz kaját ettem. Minden egyes étteremben, ahol jártunk. Mindenféle tészták mindenféle feltéttel, tiramisuk, lasagnék, pizzák. Ha nyár, akkor olasz kaja, nem küzdök nagyon ellene 🙂

Mit hallgattam?

Mikor még a podcastban is olasz kajákról beszélgettek, amit hallgattam, akkor aztán tudtam, hogy ez a július ez már csak ilyen. A következő percben pedig már jegyzeteltem fejben, hogy mit kéne még venni az újabbnál újabb, kipróbálandó olasz fogásokhoz.

Nem olaszos podcastok közül pedig a párnacsatás lányokat hallgattam a hosszú sétálgatásaim alatt. Már eléggé le voltam maradva a részekkel, de most behoztam magam.

***

*Ez a poszt affiliate linket tartalmaz. Ez azt jelenti, hogyha veszel egy terméket a *-gal jelölt linken keresztül, akkor valamennyi jutalékot kapok a vásárlásod után, és ez neked nem kerül plusz költségbe. A blogomon csak olyan termékeket ajánlok neked, amiket én is szeretek, használok, és szerintem te is szeretnéd őket. Köszönöm, hogy támogatod a munkámat!


Tetszett a poszt? Extra cikkekért és letölthetőkért iratkozz fel a Patreonomra!
Become a patron at Patreon!

Hozzászólnál?

Back to Top