2023 nagyon-nagyon pörgős, aktív év volt számomra. Ez látszik abból is, hogy például ide a blogra egyetlen egy cikk született csak, mivel többre már nem volt kapacitásom. Viszont a háttérben csomó minden történt magánéletben és szakmailag is. Különböző új projekteken is dolgoztam.

Költözés és Európa

A tavalyi február és az egész tavasz arról szólt, hogy több év után átköltöztünk egy új albérletbe, a második otthonunkba itt Montréalban. Ez már magában egy több hónapos folyamat, mivel a tökéletes lakás megtalálása sem sikerült rögtön, aztán pedig selejtezés, pakolás, átköltözés, takarítás, esetleges felújítások, javítások, cuccok elrendezése. Azt hiszem, valamikor ősszel jutottam el odáig, hogy azt mondtam, hogy „Na, most van kész a lakás!”.

De közben nyáron meg elutaztam egy hónapra Európába, a lakást pedig ott hagytam úgy, ahogy van. A költözéses teli dobozok egy sarokban még plafonig álltak.

Aztán hazatérve, a nyár közepétől kezdve újra foglalkozhattam a lakás csinosítgatásával, illetve mindenféle szakmai projekttel.

Egy fotó az európai utamról

Új Nüansz weboldal és blog

Első és legfontosabb projekt, amin régebb óta dolgoztam már, az az, hogy a Nüansznak csináltunk egy weboldalt, ahol létrehoztunk egy blogot is. Szintén 2023 történése, hogy Fati kilépett a Nüanszból, úgyhogy utána már nem készítettünk se új podcastepizódokat, sem videókat. Viszont jött a helyére Nóri, akivel most a Nüansz weboldalon cikkek formájában foglalkozunk fenntarthatósággal és környezetvédelemmel. Jelenleg 1-2 írás kerül ki havonta, és persze rengeteg ötletünk van a jövőre vonatkozólag.

Új Nüansz Instagram

Hála Nórinak, a Nüansz most már Instán is elérhető. Remélem, oda is egyre több és több tartalmat tudunk majd gyártani idén. Kövess minket ott is!

Új Patreon előfizetési lehetőségek és extra tartalmak

Már majdnem vége volt az évnek, amikor még gyorsan csináltam a Pohóka blognak egy Patreon-oldalt. Így, aki szeretné, már tudja támogatni a munkámat előfizetőként, illetve mindezért cserébe extra cikkeket kap. A Patreon-boltomba pedig átkerülnek például a korábban ingyenesen elérhető, pdf-ben nyomtatható bakancslista bingók, amikből több újat is szeretnék készíteni idén. Az első ilyen már csak a boltomban elérhető, a 2023-as Karácsonyi Bakancslista Bingó.

Ezen kívül az előfizetőknek – előfizetés típusától függően – havi 1-3 exkluzív, személyes cikket fogok írni a kanadai életünkről és más témákról is. Aztán a későbbiekben szeretnék ennél is több tartalmat gyártani Patreonra, és ezért mindent meg fogok tenni 🙂

Az év első Patreon-cikke a „Mit kérdeztek tőlem a magyarok Kanadáról?” című, ahol 15 olyan kérdésre válaszolok, amit tavalyi magyarországi utam során tettek fel nekem az ismerőseim, rokonaim. Egyébként több mint 30 kérdést gyűjtöttem össze, szóval lesz még egy írás, ami erről fog szólni. Ha szeretnéd elolvasni a cikket (és persze a későbbieket is), a KisPohóka, és a NagyPohóka előfizetéssel tudod megtenni.

Az előfizetési lehetőségekről bővebben ITT olvashatsz.

Köszönöm, ha támogatod a munkámat!

Get more from Pohóka on Patreon

Ír, fotóz, fest, rajzol


Tetszett a poszt? Támogasd a munkámat a Patreonon!
Become a patron at Patreon!

Hozzászólnál?

Back to Top