Sok minden történt júniusban. Intézzük a kanadai letelepedésünket, így például nemrég jelentkeztünk angol nyelvvizsgára. Emellett a Nüansz podcast első évadát zártuk Fatival, még mielőtt visszaköltözik Franciaországba. Tehát a június a búcsúzkodásról is szólt, a maga keserédes momentumaival. Na de lássuk, mik azok a dolgok, amiket szerettem a hónapban.

Így néz ki, amikor egy divatkollekció színei alapján festek képet

Mit olvastam?

Megdöntöttem saját magam rekordját a „hány könyvet olvasok egyszerre” versenyben. 4-et olvasok párhuzamosan. Olyan vagyok, mint Rory Gilmore, amikor egy csomó könyvvel indul suliba, és azt fejtegeti, hogy azért visz több könyvet magával, mert ha nincs kedve életrajzot olvasni, akkor átvált regényre, és ha még sincs kedve a regényhez, visszatér az életrajzhoz. De visz magával novelláskötetet is, mert mi van, ha inkább azt szeretne olvasni.

Nos, én is pont ezt csinálom, csak e-könyvekkel. Minden egyes nap olvasok. Néha klasszikus regényt, néha szórakoztató életmód könyvet, néha a művészekről, néha pedig egy olyat, ami arról szól, hogy hogyan legyünk jobb vezetők. Én nem vezetek senkit, de attól még szeretek ilyesmit olvasni, főleg ha Brené Brown írta.

A júniusi könyvlistám:

Mit néztem?

Új filmek és sorozatok közül a Lokit szerettem és két másik Disney animációs filmet is, a Lucát és a Raya és az utolsó sárkányt. Régiek közül megnéztük a Napsütötte Toszkánát és a Bor, mámor, Provence-ot. Ezek a szokásos nyári filmek, amiket ilyenkor kell kipipálni 🙂

Mit kreatívkodtam?

Felfedeztem egy G.Kero nevű művészt, aki a Sézane egyik kollekcióját segített megalkotni. Imádom a stílusát. Szerelem elsőre. És mit csinál a Pohóka, ha meg akarja venni a kollekció összes darabját, mert bele van zúgva a színeibe? Nem vesz semmit, hanem fest egy képet hasonló árnyalatokkal.

A bullet journalben is kreatívkodtam. Az elmúlt hónapokban kicsit elhanyagoltam a bujózást, de a június visszahozta a kedvem, így most egész sok időt szántam a napló csinosítgatására. Sőt, beszereztem három új tollat is hozzá. Éljenek a Gelly Roll Moonlight zselés tollak!

Ha már kreativitás és alkotás, ide tartozik az is, hogy sikeresen lezártuk a podcastunk első évadát összesen 17 epizóddal. Most tartunk egy hónap nyári szünetet, és legközelebb, augusztus 3-án újult erővel, friss témákkal folytatjuk. Addigra Fati már Franciaországból jelentkezik, én meg maradok az óceánnak ennek az oldalán 🙂

Mit ettem és ittam?

Ismét kísérleteztem egy új zöldséggel, méghozzá a rebarbarával. Egyelőre csak smoothie-ba raktam, de abban tökéletes volt. Csomó vitamint tartalmaz, és a jéghideg nyári smoothie-jaimban kellemesen elegyedik a savanykás íze a banán és körte édességével.

Emellett az ízesített bubis vizek az új kedvenceim. A sör és cider helyett szerettem volna valamit, amit alumíniumban vagy üvegben lehet kapni, alkoholmentes, nincs tele cukorral, de van íze, kis kiszerelésű és hűsít. Eddig az epres Perrier vezet, tökéletes kiegészítője az esti filmnézéseinknek.

Mit viseltem?

A hónap kedvenc ruhadarabja a kék midi szoknyám volt, amit még anyukám szekrényéből csórtam régebben. Különösen szeretem benne, hogy elkísért Olaszországba 3 évvel ezelőtt, ezért mikor felveszem, mindig Bologna jut eszembe róla.


Tetszett a poszt? Extra cikkekért és letölthetőkért iratkozz fel a Patreonomra!
Become a patron at Patreon!

Hozzászólnál?

Back to Top