Május, a várva-várt hónap, amikor nemcsak a virágok, hanem a teraszok is kinyitottak. Ennek örömére a hónap végén megittuk az év első, nem itthon elfogyasztott kávéját. A kávé mellett persze szokás szerint fogyasztottam sorozatokat is, illetve két könyvet is elkezdtem. Sőt, még az egészséges étkezés terén is voltak újdonságok.

  • Marvel-hónapot tartottunk májusban. Végignéztük a WandaVisiont, majd visszatértünk a régebbiekhez is. Megvolt az Amerika Kapitány és a Marvel Kapitány, aztán elkezdtük A Sólyom és a Tél Katonáját is.
  • Emellett pörgettem pár „csajosabb” sorozatot is. Ezt az újat és ezt a klasszikust.
  • Elkezdtem olvasni Anne Helen Petersen könyvét a burnoutról és a milleniálokról. Korábban a 444 egyik cikke dolgozta fel a témát, és onnan kaptam kedvet, hogy elolvassam az eredeti könyvet. Amit egyébként sikerült e-könyvként kikölcsönöznöm a helyi könyvtárból teljesen ingyen. Mindig örülünk az ingyen e-könyveknek ugyebár.
  • A másik könyv amit elkezdtem, az a How to do nothing névre hallgat. Habár kicsit szenvedek a nyelvezetével meg a rengeteg idézettel, amit tartalmaz, de idővel biztos sikerül a végére jutnom🙂
  • A hónapban két podcast-epizódot vettünk fel. Az egyikben a kapszulagardróbról és a gardróbkihívásokról mesélek, a másikban pedig kiszámoljuk a szénlábnyomunkat.
  • Felfedeztem egy Youtubert, aki arról készít videókat, hogy mennyire hamis képet mutatnak magukról az influenszerek az Instán. Gondolok itt a tökéletesre szerkesztett bőrre és testre, képeken és videón egyaránt. Megnéztem Stephanie pár videóját és egyrészt még kevesebb kedvem van instázni, másrészt jobban érzem magam a bőrömben, mert időről időre jól esik egy kis megerősítés, hogy senkinek sem olyan tökéletes a bőre, haja, teste, mint amennyire az Instán kinéz.
  • Május közepén vettem egy turmixgépet, ami teljesen átalakította a napi étkezési szokásaimat. Ugyanis most majdnem minden nap készítek smoothie-t, néha pedig mártogatóst vagy jégkrémet. Mindenféle gyümölcsöket beledobálok, hozzáöntök egy kis mandulatejet és kész is a smoothie. Ha még nincs otthon turmixgéped, szerezz be egyet. Csodákra képes.

Feliratkozás

Ezentúl a heti 1 blogposztot hétfő helyett péntekenként fogom kirakni. Ha szeretnél értesítést kapni az új bejegyzésekről, iratkozz fel! Ez nem hírlevél, csak egy külön értesítés, ha egyik blogbejegyzésről sem szeretnél lemaradni 🙂


Tetszett a poszt? Extra cikkekért és letölthetőkért iratkozz fel a Patreonomra!
Become a patron at Patreon!

Hozzászólnál?

Back to Top