Most, hogy újra lehet emberekkel találkozni, újra járunk helyekre, vannak programjaink, épp itt az ideje, hogy a bullet journalömet is ehhez igazítsam. Átgondoltam, miféle elrendezésre és milyen listákra lesz szükségem a következő hónapban, aztán rászántam az időt és megrajzoltam, dekoráltam a következő pár hetet.

Ha még csak most ismerkedsz a bullet journal módszerrel, fogalmad sincs, mit jelent a bullet journal, vagy tippeket szeretnél kapni az elkezdéshez, olvasd el egy korábbi bejegyzésemet a témában.

Mi változott a bullet journalömben?

Még mindig a fekete lapos füzetbe írogatok, most tartok kb. a felénél. A korábbi állapothoz képest elrendezést változtattam, illetve rajzoltam egy havi tervezőt is. Az elrendezésem annyiban változott, hogy a heti tervezőt a korábbi 2 oldal helyett 4 oldalra rajzolom, ugyanis nem igazán fértem már el.

Mivel a Hálanaplót is a heti tervezőben vezetem, ezért már nem tudtam hova írni a programjaimat és az elvégzendő feladatokat. Télen még jó volt, de most, hogy felpörgött az élet meg én is, kell a hely írogatni 🙂

Ezeket használom most:

  • Havi tervező
  • Heti tervező
  • Visszatekintés a hétre (This week)
  • Havi to-do lista
  • Sport napló (Sports tracker)
  • Outfit napló (Outfit tracker)

Változás a dekorban

Van itthon egy csomó matricám innen-onnan, és már rég használtam őket, szóval úgy döntöttem, hogy na majd most! Így készült a következő két hét zöld-sárga/arany színpárossal és állatos tematikával.

A téli dekorhoz képest most nem művészkedtem és nincsenek fancy rajzok, csak matricák meg pár színes szöveg.

Outfit napló és Sport napló

Májusban indítottam mindkettőt és azóta is rendületlenül írogatom őket nap mint nap. A Sport naplót azért, mert elkezdtem komolyabban venni az edzést, és szerettem volna vezetni minden nap, mennyit edzettem és miféle egyéb mozgást végeztem.

Az Outfit naplót pedig a tavaszi-nyári kapszulagardróbom miatt kezdtem el. Feljegyzem, mikor mit veszek fel. Ezt amúgy a Cladwellbe is fel szoktam vinni, ha épp eszembe jut, de mostanában rászoktam, hogy inkább a bujóba is beleírom, biztos, ami biztos. És ha nem lenne világos, hogy miért írogatom fel minden este, hogy mit hordtam aznap, hát azért, hogy képben legyek, hogy melyik ruháimat hordom és melyeket nem. Nyár végén pedig visszanézem a kis listáimat, és levonom a következtetéseket, hogy legközelebb még tudatosabban tudjak ruhatárat építeni.


Kapcsolódó cikk a Patreonon

Íme az idei fekete papíros naplóm! Hogyan és mire használom?

2024.01.14.

Minden év novemberében elkezd motoszkálni a fejemben a gondolat, hogy mégis milyen határidőnaplót szeretnék az új évre. Idén, hasonlóan a 3 évvel ezelőttihez, ismét egy fekete papíros füzetre esett a választásom.


Tetszett a poszt? Extra cikkekért és letölthetőkért iratkozz fel a Patreonomra!
Become a patron at Patreon!

Hozzászólnál?

Back to Top