Rendületlenül folytatódik a karácsonyi készülődés nálunk. Megvan a fa, égnek az adventi gyertyák, startra kész a karácsonyi podcast-epizód. Öntöttem gyertyát, festettem tobozokat, szárítottam narancs- és citromkarikákat. Gyűjtöttem a parkban fenyőágakat, összeírtam a bevásárlólistát a karácsonyi menühöz és festettem hópelyhes képet. Ezenkívül megnéztünk már vagy 1000 karácsonyi filmet. Ja, és fotóztam is.

Elsétáltunk fáért

Találtunk a közelünkben egy faárust, de mikor végre rászántuk magunkat, hogy hazahozzunk egy fenyőt, kiderült, hogy az összeset eladták és nem tudják, mikor érkezik legközelebb. Kocsi nélkül viszonylag érdekes beszerezni egy óriási fenyőfát, főleg úgy, hogy az egyetlen közeli helyen elfogyott az összes. De mi nem adtuk fel.

2 km sétára találtuk a következő faárust. Meglepő módon, nála még csomó fa közül lehetett válogatni. Mikor kiválasztottuk a 260 cm magas fát és a pár kilós, fém fenyőtalpat, az árus megkérdezte, hol parkolunk. Haha, jó vicc. Mi bizony gyalog jöttünk és haza fogunk sétálni a 260 centis fával és a több kilós fenyőtalppal. Észak-Amerikában űrlénynek néznek, ha nincs autód. Több pénzünk marad fenyőfára. És igen, sétálni fogunk!

Napi edzés meg is volt a hazasétálással, de mindenki túlélte. Még a fa is.

Készülnek a díszek

Egyre több és több díszt készítek. A közeli parkban gyűjtöttem tobozokat múlt héten, amiket rögtön be is festettem ezüst akrilfestékkel. Most még csak asztaldíszként funkcionálnak, de hamarosan kapnak akasztót, aztán mehetnek a fára. Ó, és szárítottam egy tepsinyi narancs- és citromkarikát is.

Séta a hóesésben

Sajnos idén nem esik annyi hó errefelé, mint tavaly ilyenkor. Pedig én igazán nagyon várom már, hogy óriási hó legyen. Ha néha esik, akkor viszont azonnal rohanok ki a parkba, az utcákra, és sétálok a friss hóban, meg fotózom a fákat.


Kapcsolódó termék a Patreonon

Karácsonyi bakancslista bingó 2023

2023.12.12.

Készítettem egy új karácsonyi bakancslistát! Fenyőfa, kandalló a háttérben, tea és könyv a kézben, kutyus a fotelben. Az a pillanat ihlette a dizájnt, amikor a decemberi hajtásban találunk valahol az időbeosztásunkban pár órácskát, amit magunkra fordíthatunk. Amikor leülünk egy könyvvel, és csak élvezzük a csendet, nyugalmat, a pihenést.


Tetszett a poszt? Extra cikkekért és letölthetőkért iratkozz fel a Patreonomra!
Become a patron at Patreon!

Hozzászólnál?

Back to Top