Hogy is fog kinézni életem első karácsonya, amit nem a szüleimmel töltök? Összeírtam magamnak a kis listámat, hogy mivel szeretném tölteni december 24-ét.

 • Egész nap karácsonyi zenéket hallgatok – Már november közepe óta hallgatom a karácsonyi dalokat néha-néha, mert mindig jobb kedvre derítenek. És 24-én az a terv, hogy egész nap szólnak majd a jól megszokott slágerek.
 • Nem dolgoznom – Hajlamos vagyok még karácsonykor is dolgozgatni valami saját projekten, de idén úgy döntöttem, megpróbálom kikapcsolni az agyam és nem csinálni semmiféle, dolgozásnak minősített tevékenységet.
 • Közösen sütünk-főzünk – A konyhánk az én felségterületem, de sokszor Panzit is segítségül hívom, hogy vágjon fel ezt-azt. Ketten gyorsabban végzünk, úgyhogy a háromfogásos ünnepi vacsit is közös erővel fogjuk elkészíteni.
 • Kiöltözünk az ünnepi vacsorához – Régi családi hagyomány minálunk, hogy kiöltözünk szentestén. A filmnézéshez persze már mindenki kényelmesbe vált, de a vacsoránál felveszünk valami szebbet. Ezt most is tartani szeretném, hogy csak ketten ünneplünk. Egyébként is, ki kell nézni valahogy a családi videózáson.
 • Videóbeszélgetek a szüleimmel – Bizony-bizony, úgy alakult, hogy idén csak videón láthatom a családomat. Én még csak a reggelinél fogok tartani, amikor ők már az ünnepi vacsora mellett üldögélnek, de azért időeltolódással együtt is megoldjuk ezt a szentesti csevejt.
 • Társasjátékozunk – Ketten sose szoktunk társasozni itthon, de most szeretnék kivételt tenni. Vagy 24-én vagy 25-én előkotrom a társasjátékokat, aztán hadd szóljon!
 • Reszkessetek betörőket nézünk – Általában nem bírom ki karácsonyig úgy, hogy nem nézem meg a Reszkessetek betörőket. Emellett szenteste is mindig előkerül, így van olyan is, hogy kétszer látom egy évben. Idén még direkt nem néztem meg. Csak és kizárólag szentestére tartogatom.
 • Karácsonyi könyvet olvasok – Ezt a szokást tavaly kezdtem. Decemberben elolvastam Dickens Karácsonyi énekét. Emlékszem, üldögéltem a montréali reptéren és olvastam a Karácsonyi éneket. Épp Magyarországra tartottunk karácsonyozni. Az a tervem, hogy idén újra elolvasom. Ja, és pár napja befejeztem a Diótörő olvasását is.
 • Családi fotót készítünk – Minden évben készül karácsonyi fotó. Ahány helyen karácsonyozunk, mindig mindenhol készül egy fotó. Idén sem lesz ez másképp. Beállunk egymás mellé Panzival, felkapjuk a cicát, háttérben a csodaszép karácsonyfánkkal. Csíz.

Hallgassátok meg a podcastunk karácsonyi epizódját!

Fenntarthatóság és divat? Mi a fast fashion igazi ára? Nüansz

Lehet fenntarthatóan öltözködni? Na, erről beszélgetünk! Arról, hogy mit jelent a fenntartható divat fogalma, és hogy mi is a baj a fast fashionnel. Tudtad, hogy a divatmárkák 93%-a a munkásait minimálbér alatt fizeti meg? Vagy azt, hogy a divatipar felelős a világ összes CO2-kibocsátásának 10%-áért? Ezekről is szó esik az adásban, illetve arról is, hogy mit tehetünk annak érdekében, hogy a fenntartható divatot támogassuk a hétköznapok során. Ezeket említjük: The True Cost című dokumentumfilm (angol) https://www.youtube.com/watch?v=nxhCpLzreCw Cikk a True Cost című filmről https://holyduck.hu/2016/11/30/the-true-cost-cimu-film-fenntarthato-divat/ Good on You weboldal és alkalmazás (angol) https://goodonyou.eco/ Mengyán Eszter blogja https://holyduck.hu/ Fenntartható, magyar márkák gyűjtőhelye https://fenntarthatodivat.hu/ Mi történik a ruhakonténerbe dobott ruhákkal? https://hulladekmentes.hu/2020/04/02/hova-kerul-a-hasznalt-ruha-a-gyujtokontenerbol/ Itt érsz el minket: Nüansz Youtube https://www.youtube.com/channel/UCNo4EEzkH9D3xo_xvm-L6kA Email: hellonuansz@gmail.com
 1. Fenntarthatóság és divat? Mi a fast fashion igazi ára?
 2. Visszatekintés az évre: COVID és a klíma, jó és kevésbé jó történések
 3. Boldog karácsonyi ötleteket!
 4. Vásárlási dilemmák: most akkor mit vegyek?
 5. Na, elkezdjük?

Leave a Reply

Back to Top