Két éve, nyáron írtam egy postot kiülős, bringabarát szórakozóhelyekről. Jelen bejegyzés pedig leginkább azoknak szól, akik a hűvösebb idő ellenére sem szoktak lepattanni biciklijükről, viszont jártukban-keltükben úgy szeretnének elhelyezkedni valahol jó melegben, hogy közben a járgány is biztonságban van. A bringabarát jelzőt önkényesen ráaggattam néhány olyan belvárosban található, kedvenc étteremre/kávézóra/sörözőre, mely megfelel az alábbi kritériumnak: található egy vagy több olyan ülőhely/asztal a helyen, ahonnan látod a kint lekötött biciklidet. Az már csak pluszpont, ha emellett ténylegesen is támogatója a bringás kultúrának.

 

#1  T O L D I
https://www.facebook.com/toldimozi

Nem csak remek kávézó, söröző, klub és mozi, még a bringás szubkultúrának is barátja. A hely, ahonnan akkor se rúgnak ki páros lábbal, ha mondjuk bekönyörgöd magad a bicóval együtt. A kinti tároló előnye, hogy több járgány is leköthető gond nélkül, sőt szerintem az összes asztaltól biztos a rálátás. Bármilyen időben, bármilyen alkalomra a legeslegjobb választás.

#2  I L L E G A L
https://hu-hu.facebook.com/IllegalBudapest

A Kazinczyn fel-alá járkálva egész gyakran kötünk ki az Illegalban, már ha épp van hely náluk. Szintén „saját” bringatárolóval büszkélkedhet, akárcsak a Toldi, ezért kap egy masszív második kedvenc hely státuszt. Pénteken és szombaton majdnem esélytelen foglalás nélkül leülni bent, hacsak nem érkezel nagyon korán. A hét többi napján viszont elég jó választás, és a lenti asztalok nagy részétől csekkolhatod a bringád az ottléted alatt.

 

#3  P A D T H A I @ Egyetem tér
https://www.facebook.com/padthaiwokbar/

A „hol kajáljunk bringával?” kezdetű császkálások nagy százaléka az Egyetem téri Pad Thaiban szokott végződni. Egyrészt mert marha jó a kajájuk, másrészt mert van mellette egy Bubi tároló. Tudom-tudom, Bubihoz hivatalosan nem lakatolunk, de hidegben úgysincs akkora tolongás, hogy fél óra erejéig ne köthetnénk ki a támaszhoz. És igen, bárhova ülhetsz, látsz mindent.

 

#4  C S I P E S Z
https://www.facebook.com/CsipeszBar

Nemrég felfedeztem, hogy a Csipesz előtt áll egy fa. Nos, ehhez a fához könnyedén odafér legalább két bicó, és még az U-lakat is átéri. Ez minden, amit lakatolás célzattal igénybe vehetünk. Ugyan nem sok, de azért megteszi. Földszintről és galériáról is jó a rálátás. Miután a Kuplung kiülős részén megszűnt a bringa-kikötési lehetőség, jó alternatívája lett a szemben lévő Csipesz. A Király utcán sok mást helyet is ver, szóval ha netalántán sikerült elcsípnetek egy üres asztalt, akkor mars befele. Ha már ott vagytok, próbáljátok ki a kajáikat is; a quesadilláért különösen odavagyok:)

 

#5  T E L E P
https://www.facebook.com/TelepGaleria/

A Telep egy igazán jó hely lenne, ha be lehetne férni. Nekem eddig csak egyszer sikerült. Persze holdfényes nyáréjszakán én is indokolatlanul sokat tudok időzni egy-egy random bulihely előtt, mindez 0-5 fokban már annyira nem izgalmas. Tehát ha van egy asztalod vagy egy széked odabent, soha ne add oda senkinek. A biciklit pedig a padokhoz lehet kötni.

 

#6  S T A R B U C K S @ Király utca
https://hu-hu.facebook.com/StarbucksMagyarorszag

Plázás társaival szemben a Király utcai Sztárbuci nagy előnye, hogy látótávolságba tudsz lakatolni. Néhányan mondjuk majdnem nekimennek, mert nem néznek az orruk elé, de azért egy kávényi időt igazán kibír. A Fashion Streetes kávézónál hömpölygő konstans embertömeghez képest például mindenképp előnyös inkább ezt választani.

#7  P A S T A   B E L L A
https://www.facebook.com/pastabellaetterem

Kedves kis olasz étterem a Zsinagógával szemben, és leginkább arról híres, hogy évek óta afféle törzsvendégként tartanak számon itt. Esett már úgy párszor, hogy két keréken közelítettem meg a helyszínt. A régi bringámat általában lekötöttem a Dohány-Wesselényi sarki tárolónál, de az újat nem szoktam csak úgy magára hagyni:) Milyen szerencséje a Pasta Bellának, hogy van előtte egy oszlop. Ehhez az oszlophoz két egész kerékpárt le lehet kötni! Átéri az U-lakat, és látni az ablakból.


Leave a Reply

Back to Top