Szabadtéri helyek, ahol jól érzed magad te is, és a biciklid is.

A belváros nem a kedvencem kerékpáros szempontból, szeretek kiszakadni a zsúfoltságból, élvezem, ha van tér meg fák körülöttem. „Hazai pályán”, a Városligetben rögtön három favorit is található, a szinte egymás melletti Kertem és a tavaly nyílt Szaft, kicsit arrébb meg az ezeréves cimbora, a Dürer hívogat. A másik kettő teljesen új versenyző; a WNDRLND is csak egy éve koptatja a Holdudvar margitszigeti szomszédságát, a Valyo pedig idén nyílt a Lánchíd pesti lábánál.

#1 W N D R L N D
https://www.facebook.com/wndrlnd.bp

Koncepcióból és dekorból zseniálisak, tele van érdekes apróságokkal az egész hely, érdemes megfigyelni a részleteket! Szerintem a legjobb nyitott romkocsma. Bicó bevihető, benti kerítéshez leköthető. Jó a zene, jófejek a pultosok, mindig jó választás és mindig ingyenes.

#2 K E R T E M
https://www.facebook.com/kertemfesztival

Idén még egy kicsit szebb, mint tavaly volt, hangulatból ötös, néha még koncerteket is ki lehet fogni. Amiért szeretjük, az az, hogy senki nem szól ránk, ha az asztalunkhoz magunkkal toljuk kétkerekű jószágunkat is. Egész esti nyugalom biztosítva.

#3 S Z A F T
https://www.facebook.com/szaftkocsma

Rögtön szívembe zártam, mikor először jártunk arra. Ő is kisebbfajta átalakuláson ment keresztül tavaly óta, immáron kibővítve, focivébé-közvetítős kivetítővel vár minket. Bringát asztalhoz nem vihetünk, de látótávolságon belül kiköthetünk több helyre is. Vajdahunyadváras kilátás, kacsák, csónakok, vízparton ücsörgő emberek, limonádé, olyan igazi tóparti:)

#4 D Ü R E R   K E R T
https://www.facebook.com/durermusic

Csakis a kert! Bicót itt is beviheted magaddal, sőt a lépcsők alá le is kötheted, ha épp olyan kedved van. Kellemes asztalkák, kellemes társaság, fák és lampionok, ideális nyárestés hely. Ha pedig kifogod a hintaágyat, szerencsés vagy!

 #5 V A L Y O
https://www.facebook.com/valyovalyo

Újdonsült Valyónk legfőképp a kilátással operál, és hát ez bizony elég jól is megy neki. Nekik is vannak fáik meg raklapjaik is, meg rengeteg Dunaparton ücsörgő, boldog fiatal, akik a biciklijeiket ide-oda támasztják és kötik, és ez senkit sem zavar. Tiszta kánaán. De ha kényelmes ülőhelyet akarsz, vigyél plédet is, kemény a raklap. DJ-k is megfordulnak itt, ilyenkor alakul valamiféle tánctér a semmiből, aztán lehet ropni szabadon. 


Tetszett a poszt? Extra cikkekért és letölthetőkért iratkozz fel a Patreonomra!
Become a patron at Patreon!

Hozzászólnál?

Back to Top