Tonikok helyett remek választás nyárra bármelyik természetes virágvíz, ha arcápolásról van szó. Felfrissítenek a melegben, és nem utolsó sorban isteni az illatuk. Minden bőrtípusra megfelelőek, sőt nyakunkra, dekoltázsunkra is kipróbálhatjuk.

Én általában a reggeli arcmosás után „virágvizezek”, jelenleg a tavaszillatú hamamelisszel* barátkozom, korábban pedig a rózsa* volt a nagy kedvenc, mert hát rózsa illatú pofival csak jól indulhat egy nap.

***

*Ez a poszt affiliate linkeket tartalmaz. Ez azt jelenti, hogyha veszel egy terméket a *-gal jelölt linken keresztül, akkor valamennyi jutalékot kapok a vásárlásod után, és ez neked nem kerül plusz költségbe. A blogomon csak olyan termékeket ajánlok neked, amiket én is szeretek, használok, és szerintem te is szeretnéd őket. Köszönöm, hogy támogatod a munkámat!


Hamameliszvíz

A hamamelisz vagy varázsmogyoró az USA és Kanada erdeiben honos cserje. Leveleinek és virágainak lepárlásával készítik ezt a többek között fájdalomcsillapító hatású virágvizet*. Bőrnyugtató, így nyári időszakban különösen ajánlatos napozás után, de szemborogatásra is kiváló. Nagy segítség a zsíros vagy vegyes bőr számára. Illata a klasszikus zöld tea aromáival verseng, igazi tavasz árad belőle, tisztaság, frissesség.

Damaszkuszi rózsavíz

Az illatok királynője üvegcsébe zárva, mely tartalmazza a szirmokból vízgőz desztillációval kinyert hatóanyagokat és illóolajakat. Kifinomult, nőies illata és tulajdonságai miatt kedvelt alapanyag az arcápolásban. Rendkívül jó hidratáló, ugyanakkor feszesít és felüdít, sőt ránctalanítóként is hatásos.

Citromfűvíz

A nyugtató hatásáról ismert citromfű* teaként fogyasztva télen-nyáron jó barátunk, ám arcápolóként is nagyszerű. Aki kedveli jellegzetes illatát, nyugodt szívvel választhatja. Késlelteti az öregedést, gyulladásgátló, kiváltképp alkalmas érett, illetve érzékeny bőrre.

Narancsvirágvíz

Szintén nyugtatóként és hangulatjavítóként emlegetik ezt a keserű narancs – más néven neroli – fehér virágaiból kinyert vizet. Regeneráló, hidratáló tulajdonságaiból adódóan különösen a száraz és érzékeny bőrre ajánlják. Azonban fertőtlenítő hatásáról se feledkezzünk meg, melynek köszönhetően alkalmas pattanásos, irritált bőr ápolására is.


Tetszett a poszt? Extra cikkekért és letölthetőkért iratkozz fel a Patreonomra!
Become a patron at Patreon!

Hozzászólnál?

Back to Top