Ha úgy döntesz, hogy bio (BDIH és/vagy Natrue minősítéssel ellátott) kozmetikumokra cseréled a fürdőszobában eddig használt kencéidet, érdemes körülnézned a drogériákban kapható márkák közt, ezen kívül online boltokban is.

***

*Ez a poszt affiliate linkeket tartalmaz. Ez azt jelenti, hogyha veszel egy terméket a *-gal jelölt linken keresztül, akkor valamennyi jutalékot kapok a vásárlásod után, és ez neked nem kerül plusz költségbe. A blogomon csak olyan termékeket ajánlok neked, amiket én is szeretek, használok, és szerintem te is szeretnéd őket. Köszönöm, hogy támogatod a munkámat!

Online boltok

Ha valami egzotikusabb termékre vágysz, vagy nincs időd boltról boltra járni, online is rengeteg helyről rendelhetsz, házhoz szállítással is, illetve ingyenes, személyes átvétellel. Az internet hátránya viszont az, hogy teszter híján nem próbálhatod ki, amit veszel, illetve még az illatát sem tudod megszaglászni, ami viszont igen fontos, ha például tusfürdőre vagy testápolóra fáj a fogad. Persze előzetes, bolti lecsekkolás után már nem áll fenn a probléma.

Én minden esetben budapesti, személyes átvétellel rendelek, eddig kipróbált és ajánlott két darab online bolt:

Zöldbolt

Családias kis hely a 12. kerületben. Bármikor besétálhatunk vásárolni, de én azért előtte mindig megrendelem neten a kencéket, így legalább biztosan lesz még belőle. Remek beszerzőhely, ha kozmetikai alapanyagokra van szükséged, olajokra, vajakra… De persze késztermékeik is vannak, a magyar bio kozmetikumokat pártolják, úgymint Biola vagy Tulasi. Ebben a két márkában nem vagyok otthon, de a Biola honlapját böngészve arra jutottam, hogy szép összetevőjű krémei vannak, érdemes lenne kipróbálni őket.

Bioszállító*

Tőlük* eddig csak krém-alapanyagokat rendeltem. Nagyon sok márkát forgalmaznak, köztük a kedvenceimet is: Logona*, Weleda*, Lavera*, Biola*, Tulasi*, Sante*, kiegészülve egy jelentős, dr. Hauschka-kínálattal*.

Drogériák 

Müller

A Müller maga a kánaán, ha bio kozmetikumokról van szó. Az üzletben külön részleg található a témának szentelve, így a saját márka, a Terra Naturi mellett számos más gyártó készleteit is böngészhetjük, ilyenek például a fentebb említett Lavera, Logona, Weleda, Sante, továbbá Annemarie Börlind, Neobio, Nonique vagy a dekorkozmetikumokkal foglalkozó Benecos. Közülük sok mindent nem próbáltam, eddig leginkább a Laverát kedveltem meg, és jövőbeli terveim közt szerepel kipróbálni az illatos Nonique tusfürdőket, és a nem rég kapható Benecos sminkcuccait és körömlakkjait:)

Terra Naturi

Az Alverdétől igencsak elmarad, ha a termékek sokszínűségét nézzük, viszont minőségileg és árát illetően nem lehet rá panasz. Sajnos a drogéria polcait igen ritkán töltik, ezért általában kérdéses, hogy le tudsz-e csapni egy-egy korábban kinézett darabra. Szintén rendelkeznek bizonyos sminktermékekkel, viszont újdonságokra ne számíts gyakran. Ha pár olcsó és megbízható kencére vágysz, tökéletesen megfelel a célnak.


DM- Drogerie Markt

Alverde

Ár–érték arányban már-már verhetetlen a DM saját márkája. A termékválasztékot tekintve igen sokoldalú; a rengeteg arc- és testápolón kívül dekorkozmetikumok terén is jeleskedik, sőt az állandó termékeik mellett rendszeresen előállnak egy-egy limitált sminkkollekcióval.

Rossmann

Alterra

Sok jót hallani a Rossmannos Alterráról is, bár én megelégszem a fenti két drogéria kínálatával, ide csak ritkán nézek be, és akkor is többnyire üres kézzel távozom. Viszont ha támaszkodhatok mástól hallott véleményekre, mindenképpen itt a helye a listában, ráadásul nem kell vagyonokat elkölteni egy-egy természetes krémért.


Tetszett a poszt? Extra cikkekért és letölthetőkért iratkozz fel a Patreonomra!
Become a patron at Patreon!

Hozzászólnál?

Back to Top