Hiába kevertem mindenféle krémeket az arcomra, egyik verzió sem vált be igazán, végül mindet testápolónak és kézkrémnek használtam el. De az arcbőröm igencsak bonyolult. Mindig máshogy viselkedik. Amolyan kombinált féle. Alapvetően zsírosodásra is hajlamos, de sokszor meglepődöm, mennyire ki tud száradni. 

sheavaj2.jpg

Mivel a kencéim nem voltak elég jók rá, elkezdtem shea vajat rákenni. Csak úgy magában. Semmi illóolaj, semmi bázisolaj. Csak a shea. Este felviszem a megtisztított arcbőrre, és reggelre pihepuha lesz tőle a pofim. Ha még akkor is száraznak érzem, még nagyon keveset kenek rá a sminkelés előtt, de általában éjszaka megteszi a hatását, és nincs szükség ilyen reggeli plusz adagokra.

És mi is az a shea vaj?

Egy szobahőmérsékleten szilárd vaj, mely az emberi bőrrel érintkezve olvad. Ennek a tulajdonságának köszönhetően bármilyen kutyulás nélkül is kenhető, habár picit morzsolódik. Sok A és E vitamint tartalmaz. Mindenféle bőrtípusra jótékony hatással van, de elsősorban száraz bőrre szokták használni. De mivel nem tömíti el a pórusokat, ezért kombinált, és akár zsíros bőrre is alkalmazható. Táplál, hidratál, nyugtat, regenerál, emellett gyulladáscsökkentő, öregedésgátló, jó ekcémára.

sheavaj3.jpgPlusz tulajdonsága pedig, hogy 2-es fényvédő faktorú, így nyáron plusz védelmet nyújt, napozás után például megnyugtatja az irritált bőrt. 

Ha vásárolunk shea vajat, ügyeljünk, hogy jó minőségű legyen és lehetőleg finomítatlan. A jó minőségű vaj eltartható több mint egy évig is. Legalábbis az enyémnek semmi baja…

Megvásárolható például itt: Cosmio Webshop / Életfa Natúrportéka

Hozzászólás

Back to Top