Múlt hét pénteken kicsit kimozdultunk a városból, és Montréaltól nyugatra, a Plaisance Nemzeti Parkban sétálgattunk. Óriási mocsárvidék rengeteg állattal és növénnyel, például tavirózsákkal. De találkoztunk gémekkel, sőt még teknőssel is!

Rajtunk kívül alig mászkált valaki a parkban, ami jó, mert egyrészt nem ijesztették el az összes állatot, másrészt a legkeskenyebb helyeken is megállhattam fotózni, és nem zavartam senkit.

Nekem a Plitvicei-tavak bizonyos részei jutottak eszembe a park mocsaras jellegéről, meg a fa gyalogoshídról, de meg kell hagyni, Plitvice szebb és izgibb, mert neki vannak vízesései és persze türkiz színű tavai.

A vízesés, amit mi láttunk, nem a parkban található, hanem tőle kicsit északabbra. Ott kb. egy 1 km hosszú ösvény vezet végig, és sok különböző szögből meg lehet csodálni a vizet.

A plaisance-i teknős

Korábban még sosem láttam teknőst a természetes élőhelyén. Márpedig ebben a parkban bizony tényleg élnek teknősök, például ékszerteknősök.

Tudtam, hogy figyelni kell őket séta közben, de bevallom, ott és akkor nem láttam egyet se. Viszont otthon észrevettem, hogy az egyik képen, amin egy tavirózsát fotóztam, mellette úszkál egy teknős a vízben! Úgyhogy ezt a napot úgy fogom emlegetni a jövőben, hogy a kirándulás, amikor véletlenül lefotóztam egy teknőst.


Tetszett a poszt? Extra cikkekért és letölthetőkért iratkozz fel a Patreonomra!
Become a patron at Patreon!

Hozzászólnál?

Back to Top