A legutóbbi kapszulagardróbom összeállításánál elkezdtem azon gondolkodni, hogy mégis melyek azok a ruhadarabok a szekrényemben, amiket egész évben tudok hordani. Itt Montréalban elég élesen elkülönül a téli -20 és a nyári 30 fok, tehát a legtöbb ruhámat nem hordom egész évben. De van pár, amit viszont igen!

Szóval összeírtam őket azzal a nem titkolt céllal, hogy legközelebb, ha vásárolni támad kedvem, gondoljak arra is, hogy az évnek mekkora részében hordható az áhított ruhadarab. Mert nem mindegy ám, hogy 2 vagy 10 hónapig.

Farmer

A farmer igazi jolly joker. Nulla fok fölött magában, nulla fok alatt pedig leggings-szel. Nyilván, 40 fokos napsütésben nem mászkálok odakint farmerben, ha nem muszáj, de -20-tól 25 fokig jók vagyunk. Most épp a bő szárú farmeremet hordom legtöbbször, de lapul még 1-2 régi skinny is a szekrényben, amiket addig fogok használni, amíg ki nem hízom őket. Tudom-tudom, a Z generáció nekiesett a milleniáloknak a skinny farmerek miatt, de hát már annyira megszoktuk őket, nem lehet csak úgy megválni tőlük.

Kockás ing

Az oversize, szürke kockás flanel ingem az egyik kedvenc ruhadarabom. Biztos azért, mert nagyon kanadai. Beleolvadok az utcaképbe. Ja meg Luke Danes-es is! 🙂 Na meg azért is szeretem, mert a világ legpraktikusabb ruhadarabja: alá tudok venni egy csomó dolgot, de ha akarok, fölé is. Tavaly nyáron annyira hiányzott, hogy előkotortam a téli ruhák közül, hogy belerakjam a kapszulámba. Elkísért nyáresti sütögetésekre, vidéki kiruccanásokra, városi bringázásokra és gyalogtúrákra is.

Merinogyapjú miniszoknya

Ezt eredetileg télre vettem, hogy melegítse a popómat a leggings fölött akkor is, ha nincs kedvem nadrágot felvenni. De a merinogyapjú melegben is megállja a helyét, így boldogan hordhatom nyáron is, ha kedvem tartja. Utazáshoz is jól jön, mert kis helyet foglal és nem gyűrődik.

Tencel póló

Mi az a Tencel? A Tencel vagy másnéven lyocell egy csodálatos alapanyag. Természetes és szellőző, akár a pamut, de puhább, nedvszívóbb, gyorsabban szárad, és kevésbé gyűrődik. Nyáron jól elvagyok pamuttal is, de annak sajnos van egy olyan tulajdonsága, hogyha beleizzadok, akkor hideg. Ez télen annyira nem előnyös. Márpedig én télen is izzadok, mivel sokat sétálok és sportolok is szabadtéren. Így hát az összes pamut pólómat csak akkor hordom utcára, ha meleg van. Viszont a Tencel pólómat egész évben tudom hordani és így sokkal jobban megéri ilyen anyagú felsőket vennem a jövőben is.


Tetszett a poszt? Extra cikkekért és letölthetőkért iratkozz fel a Patreonomra!
Become a patron at Patreon!

Hozzászólnál?

Back to Top