A májusban startoló, tavaszi-nyári ruhatáramat tervezgetve óriási késztetést érzek, hogy csupa-csupa színes darabot hordjak a szezonban. Fagyi színekbe akarok öltözni. Lehetőleg úgy, hogy még kényelmes is legyen.

Olyan ruhákat és cipőket válogatok össze, amikben lehet sokat sétálni, biciklizni, fűben üldögélni. Ha egy mondatban kellene összefoglalnom a stílust, akkor ezt mondanám: Bő, gumis derekú nadrágok és szoknyák, természetes anyagú, szellős felsőkkel kombinálva.

Hol tartok a gardróbtervezéssel?

  • Átnéztem és felpróbáltam az eldobozolt nyári ruháimat
  • Kiselejteztem, ami nem kell
  • Kitaláltam, a maradékból melyeket szeretném belerakni a kapszulába
  • Majd átgondoltam, mi az, ami hiányzik
  • Beszereztem 1 felsőt
  • Kinéztem 1 cipőt, de még nem vettem meg

Hány darabos lesz a gardrób?

Tavaly megállapítottam, hogy a 35 ruhadarabos nyári gardrób túl sok. Utólag kb. 25-ben határoztam meg azt a mennyiséget, ami mindenképp szükséges a szezonra.

Jelenleg úgy néz ki, idén is többet fogok belerakni, mint 25. De ez csak azért van, mert túl sok nyári ruhámat szeretem hordani és csak a számok miatt nem akarom túlzottan lekorlátozni magam.

A saját szabályaim szerint játszom. Nekem tökéletes kihívás az is, ha 30 és 35 közé redukálom azt a ruhamennyiséget, amit 5 hónapig hordok.

Ebbe persze továbbra sem számítanak bele a dzsekik, itthon hordott ruhák, fehérneműk, táskák, sálak, ékszerek.

Színek

Amíg télen inkább minimalista az öltözködésem, nyáron szeretek színeket keverni, néha még mintákat is. Évek óta tartom magam a kékekhez, zöldekhez, csipetnyi rózsaszínnel fűszerezve. Ezek mellett pedig tavaly bejött a képbe a halvány sárga.

Illetve idén egy új szereplője is lesz a színpalettának, a halvány lila. És tényleg, halvány lila gőzöm sincs, honnan jött hirtelen ez a lilamánia. Utoljára általános iskolában hordtam a lilának ezt az árnyalatát. Azóta pedig a padlizsánlila az egyetlen, amit hajlandó voltam elviselni magamon. De most mégis, valami bekattant, és elkezdtem sóvárogni a halvány lila ruhadarabok után.

És mivel egy darab zoknin kívül az egész ruhatáramban semmi, de semmi nincs ebben az árnyalatban, és hetekig nem tudtam lekattanni a lila utáni vágyról, sürgősen kezdenem kellett valamit a helyzettel. Úgyhogy egyik napsütéses délután elsétáltam a közeli second hand boltba azzal a céllal, hogy szeretnék valamit, ami ilyen színű. Végül sikerült hazatérnem egy jóganadrággal, meg két kardigánnal. Mindegyik világos lila.

Az egyik kardigán és a jóganaci az itthoni ruháimhoz csatlakozik majd, a másik kardigán pedig természetesen, a kapszulagardróbomhoz.

Minták

Ugyan azt mondják, hogy a kapszulagardrób egyik lényege, hogy minden darab passzoljon mindenhez, de én sosem vettem túl komolyan ezt a szabályt. Van 2 kedvenc, mintás nyári nadrágom és van pár kedvenc, mintás nyári felsőm. Ezeket nem szeretném csak azért kihagyni, mert nem mennek egymáshoz. Szóval nálam az a szabály, hogy MAJDNEM minden megy mindenhez.

Minták tekintetében leginkább az apró virágos, botanikus minták a kedvenceim, de jöhet csíkos is, egy kis kockás és persze az absztrakt. Ebbe a kapszulába még magamhoz képest is sok mintás darabot válogatok majd be, de közben azért arra is figyelek, hogy egyszínű felsők is legyenek.


Tetszett a poszt? Támogasd a munkámat a Patreonon!
Become a patron at Patreon!

Hozzászólnál?

Back to Top