Tavaly történt először olyan, hogy saját magam próbáltam megjavítani egy cipőmet. Az a projekt viszonylag jól sikerült, ezért úgy döntöttem, újra próbálkozom. Most egy régi TOMS cipőm sarkát varrtam meg, hogy még 1-2 szezont kibírjon és ezzel is meghosszabbítsam az életét.

Egyébként van még itthon pár lukas cipőm, amiket imádok és nincs szívem tőlük megválni, tehát esélyes, hogy hamarosan azokat is megpróbálom megvarrni, ahelyett, hogy kidobnám őket.

A mostani projektnél szerencsére csak a kiszakadt sarkat kellett orvosolnom, a cipő többi része még hordható állapotban van, ugyan a talpát már kicsit lejártam. Az operációhoz egy tűt, egy cérnát és egy darab csipkét használtam. Persze már a tűvel és cérnával is klasszisokkal jobb állapotba varázsoltam a cipőmet, de utána még díszítésként felhasználtam egy kis csipkét, hogy egyáltalán ne látszódjon a megvarrt rész.

Ha szeretnél emailben értesülni az új blogbejegyzésekről, iratkozz fel!


Magát a csipkét egy kinőtt csipke bugyiról vágtam le. Ha valamilyen ruha rossz állapotban van és nem tudom eladományozni, mindig megpróbálom felhasználni másra. Ezeket itthon gyűjtöm, és kitalálok projekteket, amikhez felhasználhatnám őket. Ehhez a cipőhöz most csak egy kevéske anyagot használtam fel a készleteimből. De az biztos, hogy nálam a csipke mindig jól jön, ha van itthon.

  1. lépés: Kézzel kimostam a cipőt és a kivehető talpbetétet. Ehhez szappant és szivacsot használtam.
  2. lépés: Miután megszáradt, megvarrtam a cipő sarkán a lukat.
  3. lépés: Ezután pedig mindkét cipőre rávarrtam a csipkét.
  4. lépés: Visszaraktam a talpbetéteket, és kész!

Örülök, hogy sikerült újjáélesztenem ezt a cipőt. Sok-sok utazásra elkísért már az elmúlt 3 évben, és remélem még sokra el fog🙂


Tetszett a poszt? Extra cikkekért és letölthetőkért iratkozz fel a Patreonomra!
Become a patron at Patreon!

Hozzászólnál?

Back to Top