Még az adventi díszek – Rudolf, égők, miegymás – ideje előtt itt van ez a pár őszi hónap, ami nemcsak arra alkalmas, hogy magunkat kicsit felpörgessük, hanem arra is, hogy életterünkkel is kezdjünk valamit, mondjuk dekoráljunk.  

Nem arra gondolok, hogy a buszon hurcoljuk haza az először meglátott, leértékelt IKEA-asztalt vagy szekrénysort, hanem csak apróságokra. Aktuális kedvenceim a textilek. A magunkra aggatott vastag pulcsik és sálak mellett felértékelődött a lakás díszeiként funkcionáló és egyben kellemesen pihe-puha használati tárgyak szerepe is. Kötött takarók, selymes díszpárnák, testet-lelket melengető ágyneműk, süppedős szőnyegek…

pohokapillows.jpg

p á r n a

Egy-két megunt díszpárna szükségeltetik a projekthez, továbbá egy kör a kedvenc lakberendezési áruházadban, meg kb. 3000 Ft, és máris teljesen új köntösbe bújtatott párnákkal dicsekedhet az eddig esetleg unalmasnak vélt kanapéd. Nem hátrány, ha az említett párnák 40×40, illetve 50×50-es méretűek (illetve ilyen méretű huzatokba beletuszkolhatók…tapasztalat!), ezekre aztán tényleg számtalan huzatot kapni. Külön ajánlanám a H&M Home részlegét, ami a Westenden kívül most már az Arénában is elérhető; egyszínű és vintage huzat témában verhetetlenek, 1290-ért hazavihetsz mindenféle jóságot.

t a k a r ó

Jól tud jönni, ha van otthon egy minőségi pléd/takaró, ami nem szúr, nem lesz bolyhos 2 óra után, és nem követ el esztétikai erőszakot a nappalidon, ha véletlen elöl hagyod és meglátja egy vendég. Nem, még én sem szereztem be A Tökéletes Plédet, csak elméletben, úgy két éve. Bemutatom nektek Ursulát. Méltó vetélytársa lehet a H&M egyik kötött vagy műszőrme takarója.

á g y n e m ű

Ahogy imádjuk a frissen felhúzott ágyneműbe belebújást, úgy derít jókedvre az is, ha beszerzünk egy új szettet, ami tökéletesen megfelel az ízlésünknek. Igenis, időnként be kell ruházni egy új garnitúrába, hogy felkelésnél melengesse kicsit a lelkünket, mondjuk hajnali 6-kor, mikor még sötét van odakint.

s z ő n y e g

Ha már hálószobai vizekre eveztünk…megvan az a pillanat, amikor reggel kikelsz az ágyból, és nem egy hideg, kemény felületre érkezel, hanem egy meleg, puha szőnyegre? Priceless! Süppedős szőnyeget minden ágy mellé!

Tetszett a poszt? Extra cikkekért és letölthetőkért iratkozz fel a Patreonomra!
Become a patron at Patreon!

Hozzászólnál?

Back to Top