Idén is összeállítottam a saját kis, tavaszi-nyári kapszulagardróbomat, ami májusban startol. Végre megvan a végleges verzió, és már alig várom, hogy kísérletezhessek különböző outfitekkel 🙂 Egy kényelmes, színes, mintás gardróbom lett a következő 5 hónapra.


Mi volt a nehéz a gardrób összeállításánál?

  • Egy olyan nyár áll előttünk, amire nincsenek terveim. Sőt, elképzeléseim sincsenek. Mit lehet majd csinálni, mit nem, hova lehet menni és hova nem? Szóval a válogatásnál nem lebegtek a szemem előtt konkrét események. Azokat a darabokat választottam, amikkel szívesen kísérleteznék, kreatívkodnék a következő hónapokban.
  • Miután felpróbáltam az összes nadrágom és szoknyám, szomorúan konstatáltam, hogy legalább a 3/4-ük rám se jön, vagy rám jön, de nagyon szorít. Ezek tavaly még mind jók voltak. De hát a Nagy Itthonmaradás megtette hatását, és eggyel nagyobb méretű nadrág kell. Hát, ez van. Úgyhogy sok választásom nem volt. Azokat raktam a kapszulába, amik jók rám, mert mondjuk gumis a derekuk vagy mert eddig nagyok voltak. Illetve vettem 2 darab nadrágot használtan, amiből az egyiket itthon fogom hordani, a másik pedig megy a kapszulába.
  • A cipő, amit venni szeretnék, nincs raktáron kb. két hónapja. Számítottam rá, hogy még május előtt meg tudom rendelni, de a helyi boltokban nem kapni, és Európából most nem szeretnék rendelni. Egyébként egy széteső fehér sportcipőmet szeretném lecserélni egy újra. Ha egyszer esetleg lesz raktáron, akkor kicserélem vele a régit. Ha nem, akkor majd jövőre.
  • Idén meglehetősen sok színt akarok hordani és túl sok mintát. Szóval igen, nagyon izgalmas összeegyeztetni a színeket és mintákat a minimalista gardróbra való igényemmel 🙂 Csak a ruhák mennyiségében próbálok minimalistább lenni, a színekben nem. Majd kiderül, mennyire működik.


27 ruhadarab & 6 cipő

A kapszulába beválogatott ruháim több mint fele másodkézből származik, a többi pedig régi fast fashion darab. Illetve 2 felsőt helyi fenntartható márkáktól vásároltam még tavaly. A cipőim mind régiek, és közülük a New Balance és a Converse azok, amikben több órát tudok sétálgatni anélkül, hogy megfájdulna a lábam. Tehát ez a kettő, amiket állandóan hordok, mert hát legtöbbször rengeteget sétálok. A New Balance-hoz hasonlót* tudtok venni a New Balance Hungary* oldalán, a kék Converse-emhez hasonló fehér Chuck Taylort pedig itt*.

Az eddigi kapszuláimhoz hasonlóan, a 33-ban csak az utcára hordott ruháimat és cipőimet számolom bele. Nem számolom bele a kiegészítőket, kabátokat, túracipőt, túraruhát, vízálló sportnadrágot, gumicsizmát, strandpapucsot, fürdőruhát, fehérneműt.

És ezek pedig itt a számok:
16 felső, 2 pulcsi, 5 nadrág, 3 szoknya, 1 overál, 6 cipő


A többi, kapszulagardróbos blogbejegyzésemet
ITT TALÁLOD


🎧 Ha pedig érdekelne egy beszélgetés is a kapszulagardróbról és egyéb kapszulakihívásokról, hallgasd meg a podcastunk kapcsolódó epizódját, ahol saját tapasztalataimról mesélek 🙂

***

*Ez a poszt affiliate linkeket tartalmaz. Ez azt jelenti, hogyha veszel egy terméket a *-gal jelölt linken keresztül, akkor valamennyi jutalékot kapok a vásárlásod után, és ez neked nem kerül plusz költségbe. A blogomon csak olyan termékeket ajánlok neked, amiket én is szeretek, használok, és szerintem te is szeretnéd őket. Köszönöm, hogy támogatod a munkámat!


Tetszett a poszt? Támogasd a munkámat a Patreonon!
Become a patron at Patreon!

Hozzászólnál?

Back to Top