A mai posztban olyan inspiráló nőket gyűjtöttem össze nektek, akiket Youtube-on követek, és fenntartható divat témában készítenek videókat. Amellett, hogy inspirálnak, tanítanak, szórakoztatnak, még az angolt és a különböző akcentusokat is gyakorolhatod velük 🙂

Signe Hansen – Use Less

A dán Signét már nagyon régóta követem. Mióta anyuka lett, kevésbé aktív Youtube-on, de ha posztol valamit, akkor azonnal megnézem 🙂 Stílusa letisztult, minimalista. Le se tagadhatnám, hogy rajongója vagyok a skandináv stílusnak.

Nagyon-nagyon szeretem Signe kapszulagardróbos tartalmait, na meg a vlogokat. Amellett, hogy blogot ír és videózik, stílustanácsadóként is dolgozik. Angol nyelvű, online kurzusaira itt tudsz jelentkezni, ha szívesen vennél egy kis segítséget a stílusod megtalálásához, vásárlási szokásaid megváltoztatásához, selejtezéshez, stílustrükkökhöz, vagy ahhoz, hogyan viseld gondját a ruháidnak.

Alyssa Beltempo

Kitörve a skandináv minimalizmusból, az olasz felmenőkkel rendelkező, Kanadában élő Alyssa egy kicsit más stílust képvisel. Stílusát leginkább klasszikusnak, elegánsnak, nőiesnek nevezném, de videóiban szeret játékosan öltözködni, variálni a minimalistát a bohóval, a romantikussal. Kever színeket, fazonokat, anyagokat. Jelmondata az „Öltözködj a szekrényedből”, amit én is hangoztatok időről időre. Mert amíg a saját, már meglévő ruháiddal kreatívkodsz, addig sem veszel új ruhákat, és így a legfenntarthatóbb az öltözködésed.

Alyssának sok videója szól arról, hogy a már meglévő ruháit hogy variálja, és hogy állít össze mindenféle stílusoknak megfelelő outfiteket. Emellett támogatója a használt ruháknak és cipőknek, mivel ez a második legfenntarthatóbb dolog amit tehetsz, azután, hogy a szekrényedből öltözködsz.

Van egy workshopja is, illetve egy „Öltözködj a szekrényedből” virtuális stílustanácsadást is vásárolhatsz tőle. A Zoomon keresztül tartott, 1 órás stílustanácsadásban Alyssa segít neked a ruháid párosításában, outfitek összeállításában.

Ja, és a slow fashionnel kapcsolatos hírlevelét is szívből ajánlom 🙂

Justine Leconte

A francia Justine jelenleg Németországban él, és van egy saját fenntartható divatmárkája. Leginkább azokat a videóit szeretem, amikben rossz és jó minőségű ruhákat hasonlít össze, és elmagyarázza, megmutogatja, mire figyeljünk a vásárlásnál, azaz hogyan vegyünk jó minőségű ruhákat. Aktuális trendekről, színtípusokról is szokott beszélni, sőt még a zöldre festésről is. Az öltözködésen kívül újabban életmód témában is tevékenykedik, csatornáján előfordulnak produktivitással, motivációval kapcsolatos tartalmak is.

Daria Andronescu

Az orosz származású, és jelenleg Romániában élő Daria a Wonder Wardrobe kurzusról híres, amivel egyébként már régóta szemezgetek én is, de még nem fizettem be rá. A kurzus célja, hogy segítsen nőknek megtalálni a stílusukat, mindezt fenntartható módon. Azaz úgy, hogy kevés, de jó minőségű ruhadarab segítségével állítsanak össze ruhatárakat.

Youtube-tartalmai általában arról szólnak, hogy kapszulagardróbokat állít össze ügyfeleknek, illetve a saját ruhatáráról is. Erős hangsúly van azon az összes videójában, hogy mennyire kevés ruhából is lehet jól öltözködni, ha jól választod ki a darabokat. Na és ebben segít a kurzusa, hogy mégis HOGYAN válaszd ki azokat, amiket szeretsz, és hogy hogyan találd meg a stílusod.

Daria indított egy podcastot is Style Shifter néven, amit meg tudsz hallgatni a podcast appokon, például Spotify-on vagy Apple-ön, illetve Youtube-on is.


Tetszett a poszt? Extra cikkekért és letölthetőkért iratkozz fel a Patreonomra!
Become a patron at Patreon!

Hozzászólnál?

Back to Top