Hogy lehet a karácsony és az ajándékozás fenntartható? Többek között úgy, hogy a helyi alkotókat támogatjuk ahelyett, hogy a világ végén készült tárgyakat vásárolnánk. Akárcsak a múlt heti cikkemben, megosztom veletek pár kedvenc, magyar márkámat, akik csupa-csupa, kézzel készült termékkel büszkélkedhetnek.

A családunkban pár éve az a hagyomány, hogy csak olyat ajándékozhatunk egymásnak, ami ehető, iható, vagy „magunkra kenhető”, azaz illatszer. Részemről általában magyar kozmetikumok vagy magyar borok kerülnek a fa alá. A mai cikkben borokról ugyan nem lesz szó, de kozmetikumokról igen. Meg egy kis lakásdekorról. Sőt, azt is elárulom, hogy melyik magyar csokimárkát szeretem legjobban.

Ha szeretnél emailben értesülni az új blogbejegyzésekről, iratkozz fel!


Kozmetikum

Mielőtt kiköltöztünk Kanadába, a Pom-pom volt a kedvenc magyar kozmetikai márkám. Több nagy rendelést is leadtam náluk, így hónapokra betáraztam szappanokból, de kipróbáltam arckrémeket, arcszérumokat, sőt testápolót is. Egy csomó hasznos kencét lehet kapni a webshopjukban, isteni illatokkal, tiszta összetevőkkel, és gyakoriak az akciók is. Egyet sajnálok, hogy az összes krémet műanyag tégelyekben árulják. A szappanokat viszont nem, azok csinos kis papírdobozban lapulnak.

Régen nagy rajongója voltam az Oliviának. Évekig ott vettem az összes szappanomat. Mondanom sem kell, sokan karácsonyra is ezt kaptak tőlem. Finom illat, jó összetevők, kedves dizájn. Kár, hogy egyes termékei még mindig tartalmaznak pálmaolajat, de szerencsére vannak olyanok is, amik nem. Figyeljétek az összetevőket és válasszátok a pálmaolajmentes jelzéssel ellátott kencéiket.

Zero waste fejlődésem során egyszer csak eljutottam odáig, hogy leváltsam végre az éppen elfogyó, műanyag flakonos samponomat valami fenntarthatóbbra. A Fleur de lin samponszappanjára ekkor találtam rá.

Ez a szilárd sampon tökéletes! Tényleg. Nem kell ecettel lemosni a hajamról mosás után, mint hasonló társait. Nem kell műanyag csomagolást vennem feleslegesen, és a hajam is imádja. Minden fillért megér. Olyannyira bevált, hogy decemberi, pesti látogatásunk alkalmával hármat is átreptetek belőle Kanadába, hogy meglegyen az utánpótlás.

A Love to Smile szappanjainál ízlésesebb szappanokat még sosem láttam, azt hiszem. Mutatós, illatos vagy illatmentes félgömb szappankák színes papírcsomagolásban. A csomagolás természetesen utólag is felhasználható különböző projektekhez. Olyanoknak ajándékozzátok, akik szeretnek papírral kreatívkodni:)

A Phi Kozmetikumtól volt egy tonikom, egy arctisztítóm, továbbá egy szemkörnyékápolóm. Ezek közül leginkább a vadrózsás szemkörnyékápolót emelném ki, ugyanis abszolút kedvencemmé vált. Tökéletes ajándék bárkinek 30 fölött. Egyébként a kávés szemkörnyékápolóról is ódákat zengenek az oldalukon, szóval bizonyára egyikkel sem lősz mellé, ha anyukádnak, nagymamádnak, barátnődnek vagy tesódnak keresel ajándékot.

Lakásdekor

Nagyon szeretem a Printa környezettudatos termékeit (és a kávéjukat is, de ez most mellékes). Újrahasznosított és organikus alapanyagokból készült ruhák és táskák mellett lakásdekorációs termékek, lakástextilek és egyéb apróságok is kaphatók náluk.

No Title

No Description

A Lamoppe-pal WAMP-on találkoztam 2 éve, és azóta is boldogan használom a táskát, amit tőlük vettem. De Mózes Laura nemcsak táskákra nyomtatja geometrikus mintáit, hanem párnahuzatokra is. Nekem a fekete-fehér a szívem csücske, de persze a színek kedvelőinek is tartogat szépségeket a webshop.

Csoki

A Csoki kategóriában csak egyetlen delikvens szerepel, a chocoMe, akinek finomságait egy gasztro fesztiválon fedeztem fel. Alig lehetett elrángatni a standjuktól, ugyanis életem legfinomabb csokijait kóstoltam ott. Nem csak én gondolom így, hiszen a chocoMe több csokoládéja is díjnyertes lett különböző nemzetközi versenyeken.

Tavaly egyébként az egyik Sparban is láttam a termékeiket, úgyhogy nem csak gasztro fesztiválokon csíphetők el.


Kapcsolódó termék a Patreonon

Karácsonyi bakancslista bingó 2023

2023.12.12.

Készítettem egy új karácsonyi bakancslistát! Fenyőfa, kandalló a háttérben, tea és könyv a kézben, kutyus a fotelben. Az a pillanat ihlette a dizájnt, amikor a decemberi hajtásban találunk valahol az időbeosztásunkban pár órácskát, amit magunkra fordíthatunk. Amikor leülünk egy könyvvel, és csak élvezzük a csendet, nyugalmat, a pihenést.


Tetszett a poszt? Extra cikkekért és letölthetőkért iratkozz fel a Patreonomra!
Become a patron at Patreon!

Hozzászólnál?

Back to Top