Már bőven benne vagyunk az októberben, de talán van még pár hetünk az első hó előtt, hogy élvezzük a környék őszi színekben pompázó fáit. Szerencsére Montréal bővelkedik ilyesmiben, ráadásul van egy csomó parkja is, ahova érdemes ellátogatni színesfalevél-vadászat céljából.

Mount Royal Park

Mi csak „a helyi Gellért-hegy”-ként szoktuk emlegetni a Mount Royalt, ami egy domb a város közepén. Egyébként minden évszakban nagyon szép, így ősszel is. Fákból nincs hiány, 1-2 óra séta garantált, és még a kilátást is élvezheted közben. 

Plusz infó: A kilátónál egész finom kávét adnak, csak vigyél magaddal hordozható bögrét, hogy ne kelljen eldobhatóból innod.

Kilátás a Mount Royalról

Montréal Botanical Garden

A montréali botanikus kert kétségkívül az egyik kedvenc helyem a városban, ha természetről van szó. Tavaly októberben jártam ott először, és már akkor sem tudtam betelni vele. Most ősszel újra eszembe jutott, úgyhogy muszáj volt benéznünk egyik hétvégén. Sajnos ide nem ingyenes a belépés, de tavalyhoz képest 4,5 dollárt spóroltunk, ugyanis a jegyár québeci lakosoknak 20,5 helyett csak 16 CAD.

További képeket találhattok a botanikus kertről a ebben a bejegyzésemben.

Néni mókussal a botanikus kertben

Old Port

A város egyik kötelező turistalátványossága az Old Port, nem véletlenül. Mikor tavaly leszállt a gépem Montréalban, a bőröndlerakás után az volt az első, hogy a kikötőben sétáltunk. A folyóparton kellemesen el lehet andalogni, fotózni az óriáskereket, óratornyot, az óceánjáró hajókat, benézni a múzeumba, leülni a tó partján a padra, majd beljebb merészkedni a régi városrész macskaköves utcái közé, ahol elkortyolhatjuk a kávénkat. Ha emellé még a fák a színesek, az csak egy plusz pont:)

Angrignon Park

Nyáron fedeztem fel az Angrignon parkot, ami annyira nagy, hogy először csak egy ici-pici szeletét sétáltam be. Állítólag több mint 25.000 fa található benne, ezen kívül több tó, és megszámlálhatatlan, piknikre alkalmas helyszín is. Múltkor, egy napsütéses délután végre volt szerencsém körbejárni majdnem az egészet. Leginkább egy őszi festményre hasonlított, a tóban visszatükröződő színes fákkal. Ezentúl minden ősszel mennem kell itt egy kört.  

Az Angrignon park ludai

Jean-Drapeau Park

Tavaly sétálgattunk erre, szerettem. A Lévis toronyból igazán szép kilátás nyílik a jellegzetes, gömb alakú Biosphére múzeumra meg a folyóra, és persze az őszi fákra.

Kilátás a Lévis Towerből
Tetszett a poszt? Extra cikkekért és letölthetőkért iratkozz fel a Patreonomra!
Become a patron at Patreon!

Hozzászólnál?

Back to Top