summer_shoes_2015.jpg

Megint egy új szezonnál járunk; itt a nyakunkon Lady Június, én meg kapkodom a fejemet jobbra meg balra, jobbnál jobb rucik meg lábbelik után. Persze türtőztetem magam, és precízen elkészített listák alapján haladok a cél felé. Ezt a bejegyzést is egy szimpla, “nyári must have”-nek terveztem, aztán leragadtam a cipellőknél. 

Espadrilles

A szó leírásával még mindig gondom támad néha, de a bevásárló listámon a helye rendkívül stabil. Lapos talpú, belebújós, klasszikus változatára gondolok, habár megtalálható fűzősben is, de néhol így hívják a háncstalpú magassarkúkat is vagy papucsokat. Szerintem a legtöbb ruhatárba könnyen beleillik, még akkor is, ha mondjuk hétköznapokon irodai hacukában feszítesz. Hétvégén felkapod és mehetsz a gyerekkel a játszótérre, vagy a kutyával a Duna-partra futkosni. Kerti partiknak és fesztiváloknak elengedhetetlen kelléke válhat belőle. A vászon verziókon túl több helyen is kaphatóak bőr, műbőr vagy kombinált anyagösszetételű darabok. Én valami sötét tónusra hajtok, sajnos a világos textil cipőkkel már sokszor megjártam. A bőrből készültek elég csinosak, de egy sötétkék vászonnal is kiegyeznék, esetleg egy mexikói/azték mintás, hímzettel.

toms_espadrilles.jpg

Itt is megveheted: H&M, Stradivarius, ZaraMango, Pull&Bear, Lika Mimika (csillagászati összegű, kézzel készített spanyol csodák), Toms. Tudjátok, a Toms az, aki minden megvásárolt cipő után ad egy cipőt egy kisgyereknek valamelyik rászoruló országban. Szeretem az ilyen kezdeményezéseket, úgyhogy plusz 1 pont jár nekik. Legutóbb az Aréna Pláza Poster Urban Outfit boltjában láttam remek Toms cipőket, neten pedig a The Garden Studiónál, sőt még Nanushkánál is, de nála megtalálható vastagabb talpú espadrilles is.

Fűzős balerina cipő

A külföldi bloggerlánykák kedvence a fűzős balerina. Persze ők még 700 dolcsiért is elkapkodják, azért szerencsénkre elérhetőbb áron is kaphatóak itt-ott. Bár a hazai divatboltokban még annyira nem találtam meg, neten rendelhető szinte bárhonnan. Az egész divathullám elindítója az a Christy nevet viselő, szekszi cipellő, mellyel az olasz Aquazzura márka rukkolt elő. Ha jól értelmezem, a 2015-ös tavasz-nyári kollekció része lehet, tehát egészen friss a dolog. A cipőt egyébként egy kolumbiai tervező álmodta meg, Edgardo Osorio. Onnan lehet tudni, hogy nagyon menő, hogy a legtöbb netes boltban a SOLD OUT meg a PRE-ORDER felirat virít. Persze többek között Isabel Marantnak és Jimmy Choo-nak is megvan a saját kis fűzős cipője, de szerencsére több blogbejegyzést (1, 2, 3) találunk arról is, hogy hol vehetjük meg mi, szimpla halandók a Christy lebutított változatait. 

Mondjuk itt: New Look, Asos, Boden (ők is szállítanak Magyarországra!), Topshop, Jeffrey Campbell – Free People

laceupvictoriatornegren3.jpg

Ő a “fancybb” kategóriába tartozik itt a mini válogatásomban, azonnal kinevezném irodai állandó viseletnek is. Szóval bármilyen kiöltözős buliban megállja a helyét. Egy koktélparti ott, egy esküvő itt, munkahelyi meeting, osztálytali, szülinapi étterem, egzotikus bár a nemtudom milyen tenger partján…És a fejemben máris ott van pár hónap képe, amikor is biztosan egy ilyen cipőt fogok hordani…

Fűzős szandál

Hívják ezeket gladiátor szandálnak is, de én most kizárólag a lapos talpú fűzősökről fogok beszélni. A csatok meg egyéb pántok most nem érdekelnek. Csak a fűzők, de azok nagyon! Persze ezek is már jó rég divatosak, sőt a 2000-es évek elején nekem is volt egy, Olaszországban vettem a piacon, de rettentő kényelmetlen volt, ezért nem sokat használtam:D Most egy olyat szeretnék, ami normálisan tartja a sarkamat. Az összes üzletet elárasztották, ha pont ilyet akar valaki, nem lesz nehéz dolga. Utcai rohangálósnak abszolút alkalmas, nyaraláshoz, szintén fesztiválokra. Maxi szoknyával, maxi ruhával, miniszoknya, sort, farmer… Jól néz ki ez mindennel, nem kell túlvariálni:)

Itt is megveheted: Mango, Pull&Bear, Asos, Zara, Promod, Topshop

laceup_sandals3.jpg

Back to Top