Ha divat- és életmódblogokról van szó, főleg azokat keresem, melyeknek szerzője kellően hiteles, őszinte és szimpatikus, rendelkezik a szükséges intelligenciával, óriási gardróbok összegyűjtögetésén kívül is van célja, esetleg még azonosulni is tudok vele némileg.

Szerencsére az „amcsi” blogkultúrán túl is van élet az internetoszférában (ezt a szót most találtam ki), így hát álljon itt pár kedvenc bloggerinám, akiknek írásait és hozzá lőtt képeit nap mint nap követem.

Két angol leányzó is szerepel a sorban, talán őket kedvelem leginkább, ezért velük kezdem, rögtön utánuk az északi minimalizmus képviselői, Norvégia és Svédország. Az osztrák és lengyel lánykák is nagyon kedvesek, élvezet olvasni őket. Végül pedig a színesebb ruhák képviselői Romániából és Spanyolországból, ugyan az ő virtuális személyiségük már kicsit erőltetett az ízlésemnek, mégis jól lehet inspirálódni a honlapjukon, ezért mégiscsak itt a helyük.

From Roses – Anglia

http://www.fromroses.co.uk/

A blogot a 24 éves Rebecca vezeti, aki egyébként a nottinghami székhelyű, szintén kedvenc Little Opulent nevezetű netes magazin szerkesztője, írója. Imádja a csíkokat, az ajakápolókat, a szép füzeteket és a rendszerezést, meg a kis fehér kutyáját.

Elég sokrétűen írkál mindenféléről. Sok szépségápolási termékes bejegyzése van, továbbá blogol a blogolásról meg egyéb, életbe bepillantós témáról. Amik viszont engem leginkább érdekelnek, azok a divattal foglalkozó postok. Ritkán, de ki lehet fogni!:) Általában megjelenik egy „mit viseltem a hónapban” típusú írás, ilyenkor mindig fény derül remek stílusára.

Lovecats Inc – Anglia

http://www.thelovecatsinc.com/

Helen szintén Angliából írogat, nála az outfiteken van a hangsúly, de itt is előkerülnek az ilyen-olyan bőrápolók meg sminkcuccok ajánlásai (ezeket egyébként soha nem olvasom el:). Öltözködési stílusa és kinézete viszont elég egyedi, és alig van róla kép napszemüveg nélkül! Bírom a csajt, kellően laza, bevállalós, néha már-már extrém, de azért legtöbbször tartja magát a minimalizmushoz. Feketéből és fehérből sosem elég.

Múltkor még a barátjáról is írt egy outfites bejegyzést, úgyhogy még életünk szerelmének is mutogathatjuk, hogy „na nézdcsak ez az angol csaj milyen menő képet postolt a pasijáról” (nekem legalábbis bejön a stílusa).

December végén egyébként pont nála nézegettem egy szilveszteri ruhás postot, amikor is meglepődtem, hogy nem fázik-e ez a lány egy szandálban tél közepén. Aztán őszintén le is írta, hogy befagyott a segge a fotózáskor. Én értékelem az ilyesmit.

Camilla Pihl – Norvégia

http://www.camillapihl.no/

Ő a legidősebb a listámon, bár fogalmam sincs igazából, pontosan mennyi is. Jó régóta blogol, a 2004-es dátum ott virít az oldalán, 2010 óta minden évben több díjat is nyert. Designer, modell, több kampányban szerepelt, és még közben vezeti ezt a csudijó blogot is.

Szeret egészséges kajákat meg kávékat fotózni, emellett mindig van számunkra egy-egy inspiráló hangulatképe az aznapi frizujáráról vagy szerkójáról. Ez mondjuk fontos is, tudniillik a blogot norvégul írja. Nos, én egy szót sem értek norvégul, de a fotók mindig ott tartanak az oldalon. Najó, a címek legalább angolul vannak.

Victoria TörnegrenSvédország

http://victoriatornegren.se/

Nem régóta követem a 21 éves svéd lány munkásságát. A most divatos bokakötős cipellők után kutattam, és akkor találtam rá, mivel hát, neki van egy ilyenje. Visszanézve a postjait, többet is találok, ahol stílusos cuccokban pózol, de emellett szeretem lakberendezéses és kajás bejegyzéseit is. Két nyelven ír, nem túl terjengősek a postok, a képeken van a hangsúly, azok viszont elég igényesek.

Vienna Wedekind – Ausztria

http://viennawedekind.com/

A 30 éves Carola itt lakik a szomszédban; Bécsből blogol. Egyébként színésznő és fotós. Kellően minimalista:) Erős karaktere van, az arcának is meg a személyiségének is (már amennyit le lehet szűrni). Olyan életszerű az egész lány, nem egy frissen mázolt bábu.

Legnagyobb százalékban divatról ír (ezt már szeretjük!), egy-egy lakberendezéses vagy kencés cikkel tarkítva. Plusz pont, hogy nem német szöveget kell bogarásznunk, minden bejegyzése angol nyelvű.

Make Life Easier – Lengyelország

http://www.makelifeeasier.pl/

Sokat nem tudhatunk meg a blog hátteréről, de annyit igen, hogy Kasia vezeti, továbbá van még két társszerző, akik néha színre lépnek. Kétnyelvű blog, a lengyellel magában annyira szintén nem boldogulnék…

Kellemes ruhaösszeállításokat lehet ellesni tőlük, de nem kizárólag divatra specializálódtak. A google translate lengyelből fordított változata valami olyasmit magyaráz, hogy mindhárom lánynak köze van a pszichológiához, ez pedig azt eredményezi, hogy nem csak felszínes témákat érintenek, tudnak mit kezdeni életmódbeli kérdésekkel is, ha épp arra kerül a sor.

Myterious Girl – Románia

http://themysteriousgirl.ro/

Larisa 25 éves, Romániából ír. Modell, színésznő, van egy saját ruhamárkája is, a HushHush. A ruhái tetszenek, a stílusa meg egyedi, mindig megnézem az új bejegyzéseit. Ja és ő is a postolgat a pasijáról képeket, fő a változatosság!

Te Cuento Mis Trucos – Spanyolország 

http://www.tecuentomistrucos.com/

Lola tulajdonképpen jobban hasonlít egy barbie-ra vagy Disney-hercegnőre mint hús-vér emberre. A többi lányhoz képest ő viszonylag sok színt használ az öltözködésében, és egészen jól párosítja őket klasszikus, alapdarabokkal. Inspirációnak kiváló.

Leave a Reply

Back to Top