Már csak pár nap és jön a feldíszített fák, karácsonyi menük és szép ruhák ideje. Legalábbis nálunk mindig kiöltözős a családi banzáj; az alkalom, mikor még a nagypapát is megkérjük, hogy ugyan cserélje már le a mackóalsót normális nadrágra. Engem pedig általában külön élvezettel tölt el az aktuális öltözék kiválasztása. 

karikepek.jpg

Mivel a karácsony nyugisabb, családi körben eltöltött ünnep, így a ruhának sokkal kevesebb szempontnak kell megfelelnie, mint mondjuk a szilveszter esetében. A 31-i este kérdését mindig túlmisztifikáltam, gyakran külön bevásárlást szenteltem a témának: legyen csinos, de bírjak ki benne egy éjszakát, ne fázzak, kényelmetlen magas sarkak kilőve, itt szúr, ott nyom, esélytelen. Szenteste általában egyberuhával vagy szoknya+elegánsabb póló+blézer kombóval oldottam meg a problémát; hozzácsaptam egy csizmát, aztán már indulhat is a móka. Idén ősszel és télen a fekete-fehér-szürke-bordó színskálán mozgok, úgyhogy valószínűleg a karácsonyi színeim is ezek közül kerülnek majd ki, szerintem a fekete-bordó lesz a befutó. De ott van még a csodás sötétzöld, sötétkék, arany, ezekkel a színekkel is hangulatos öltözékeket lehet kreálni.

A szoknyát, ruhát könnyen ki lehet váltani egy csinosabb nadrággal is, de akár egy sötét farmert is fel lehet dobni egy blúzzal, blézerrel, magas sarkúval, és hopp, máris elegánsak lettünk. Esetleg pulcsit is felvehetünk felülre, ha a maximális kényelemre hajtunk. Kanapén fetrengős, filmet nézős vagy gyerkőcökkel földön játszogatós karácsonyokhoz ideális viselet.

Összegyűjtöttem pár kedvenc képemet Pinterestről, majd a Mango oldaláról a ruhadarabokat. Annyira egy stílusban mozognak a szettek, hogy már-már kapszulaszerűen hordható minden mindennel. A Mangót meg imádom, de valószínűleg bármelyik más fast fashion bolt kínálatából össze lehetne szedni egytől egyig a cuccokat. Egy-két cipőt meg kiegészítőt még hozzácsaptam, így teljes a kép. Kellemes inspirálódást!:)

mit_vegyek_fel_karacsonykor2.jpg

Hozzászólás

Back to Top