Nyári záporok, esőzések idején annyira nem jó választás a papucs, szandál, balerina cipő, textil- vagy vászoncipő, egyrészt mert csupa kosz és víz lesz a láb, másrészt kérdés, hogy a cipő túléli-e a strapát.

Mit vegyünk fel, ha nem szeretnénk esővízben tapicskolni és órákig sikálni vadiúj, világos színű vászoncipőnkről a sarat?

converse_esos2.jpg


# T O R N A C I P Ő

Lehetőleg sötét színű, műbőr vagy bőr felsőrésszel. Régen mindig a sötétbarna bőr Converse-emet hordtam, ha esett, abszolút praktikusnak bizonyult az efféle időjárási viszonyokhoz. Pár ezer forintból megúszhatjuk az esőcipő-projektet, ha bemegyünk valamelyik divatboltba és keresünk egy vékony anyagú, bőrhatású felsőrésszel rendelkező tornacipőt. Nem garantált, hogy órákig bírja a vizet, de így is sokkal jobban járunk vele, mint bármilyen egyéb nyárra tervezett cipellővel.

oxford2.jpg


# B O K A C I P Ő

Nem kifejezetten tornacipő, lehet fűzős vagy nem fűzős. Felsőrésze műbőr vagy bőr. Ilyenek például az „oxford cipők”, lapos és magas sarkú változatokban is beszerezhetők. Nem lesz melege a lábadnak, nem lesz vizes se, egész csinos viselet, és sok mindennel felvehető.

new_balance1.jpg


# S P O R T C I P Ő

Régóta nem hordok klasszikus értelemben vett sportcipőt, de azért szerintem egész jó viselet lehet esőben, persze csak ha nem egy elegáns helyre kell menni. Valamiért az angolok is hordják a New Balance-ot, pedig ott aztán elég sokat esik. Sötét színek előnyben!

bokacsizma.jpg


# B O K A C S I Z M A

Most úgyis nagyon trendi nyáron is az efféle, egyébként őszi-téli kinézetű lábbelikben flangálni, senki sem fog furán nézni, ha szoknyádat egy műbőr bokacsizmával párosítod. Persze ez 50 fokban annyira nem jó választás, de legtöbbször gond nélkül alkalmazható.


 # G U M I C S I Z M A

Fesztiválok és esős városok kedvence ő, de nem túl esztétikus látvány. Már itthon is hordják jó pár változatát, bár nekem nem szívem csücske, kétségkívül hasznos találmány. El tudok képzelni olyan időjárást, mikor már csak ebben rohangásznék. Letisztult, fekete, kissé fényes darabok előnyben!

burberry_gumicsizma.jpg

Hozzászólás

Back to Top