Érzitek? Érzitek ti is az őszpowert? Vagy csak én lettem duracellnyuszi szeptember elsejével? Az agyam megállás nélkül pörög, tele vagyok ötletekkel, és egyszerre szeretnék egy csomó hasznos dolgot csinálni.

Lássuk, mit lehet kezdeni a szeptember elejével, hogy egy kicsit máshogy induljon, hogy egy kicsit változatos legyen, hogy a lelkedben ősz legyen. A nyár szép volt jó volt, de nem búslakodunk, mert a szeptembert is szeretjük, és csomó új dologba lehet belevágni ilyenkor.

A saját to do listám így néz ki:

1. Szobát átrendezni

bedroom_style.jpg

Először is, kedvet éreztem, hogy minimális szinten átrendezzem a lakást, illetve csak a szobát. Pár bútort áttoltam ide, párat oda, szőnyeg átrak, lámpa átrak, tádámm, sokkal jobb, mint volt.

És ha már szobaátrendezés, miért is ne nézegetném egy kicsit sóvárogva az IKEA honlapját, és az online már megjelent, 2014-es katalógust, hogy ötletet gyűjtsek, mit szeretnék venni a következő hónapokra, hogy még jobban feldobjam a lakást.

2. Takarítani

Eredetileg egy nagytakarítást terveztem az elsejés vasárnapra, mert a vasárnapok azok mindig ilyen pihizősek-takarítósak. Aztán végül annyira nagy nem lett a takarítás, de azért a fürdőt+konyhát rendbe szedtem szépen, meg azért a szobapadlót is végigtöröltem, ilyet törődést nem minden nap kap.

3. Őszi cuccokat vásárolni + gardróbot selejtezni

2013fall_style.jpg

A leértékelésben zseniális, ősszel is hordható cuccokat ki lehet fogni, de egyébként az új kollekció árai is sok helyen elég barátságosak. Egy nadrág, egy sál, egy öv, egy táska, egy új póló, egy pulcsi, dzseki, cipő. Határ a pénztárcánk. Ja és tessék a Pinteresten inspirálódni, love it.

Az új ruhák vásárlásával egyidejűleg megszabadulhatunk egy csomó felesleges gönctől a szekrényünkből. Bár én még a téli-nyári ruhatárat nem cseréltem ki, már elkezdtem kimosni a vastagabb pulcsikat, hogy frissen vehessem fel őket, ha épp szükséges.

4. Testi-lelki felfrissülés

haveaniceday.jpgMert megérdemled a pihenést. Persze, biztos nyáron is pihentél valamennyit, de most az őszre készülünk. Most magaddal kell foglalkoznod. Kell egy nap, hogy átgondold, mihez kezdesz az új évszakkal, mibe akarsz belevágni. Mert amint mondtam, ez egy remek alkalom az “újjászületésre”.

Vegyél egy fürdőt, hajpakolás, arcpakolás, amit csak akarsz. És fesd ki a körmöd valami őszi színre! Bár ha nálad még tart a nyár, ez későbbre is halasztható. Én speciel hirtelen vonzódást éreztem a hetek-óta-rajongásom-tárgya fehér körömlakk lecserélésére, és egy szép bordóra váltottam.

5. Tanulás, munka

learning-working.jpg

Nálam elég aktuálissá vált az angoltanulás, szeptemberre terveztem a kezdést. Végül úgy döntöttem, egyedül fogok belevágni, 1-2 tankönyv segítségével. Ezeknek néztem utána, továbbá letöltöttem pár nagyon hasznos anyagot. Amint meglesznek a könyvek, már kezdem is:)

Emellett ismét frissítettem az önéletrajzomat, és gyorsan ki is küldtem egy helyre.

Ilyenkor még csomó mást is kezdhetsz magaddal. Sportolhatsz, jógázhatsz, jogsit kezdhetsz, kereshetsz bármilyen új hobbit.

Leave a Reply

Back to Top