Vasárnap van, kint csupa víz minden, tökéletes alkalom a selejtezésre. Nagyon hasznos, és biztosan sokkal jobban fogod érezni magad, miután megszabadultál egy csomó felesleges kacattól. Selejtezni mindenhol lehet, bárhol kezdheted. De mivel egy bejegyzésbe nem fér bele mindaz, amit a selejtezésről leírnék nektek, ezért a témát részekre bontom.

Ez itt az 1. rész. Ez itt a ruhákról szól:)

Dobozolás…

Bevallom, nekem kedvenc selejtezési területem a ruhásszekrény. Valószínűleg azért, mert mindennap kinyitom, és mindennap szembesülök vele, hogy „hopp, ezt én már nem fogom hordani” vagy „hopp, ez még a nyári ruhák közül maradt itt tél közepén”. Ilyenkor fogom, és ikeás dobozokba vagy zacskókba pakolászom őket. Ami nagyon-nagyon nem a stílusom már, az egyből a zacskóba kerül, és készen áll arra, hogy elhagyja a házat. Az ikeás dobozaimban pedig a „talán még felveszem” ruháim gyűjteményét őrizgetem, illetve az egyértelműen másik évszakhoz tartozó, ámde szeretnivaló göncöket.

Néha pedig fogom magam és az ikeás dobozból is selejtezek. Ha eltelik egy kis idő, te is rájössz, hogy tényleg egyáltalán nem kell neked az az ősrégi szoknya, és nem fogod felvenni még itthonra se az évekkel ezelőtti kedvenc zarás pólódat, mert amúgyis, már rég kicsi rád… 

Hova vigyem?

Miután megvan a saját kis selejteznivaló csomagod, átgondolhatod, hogy most mihez kezdj velük, hova vidd őket. Javaslom az elajándékozást, szerintem biztosan van olyan ismerősöd vagy rokonod, aki szívesen hordaná a kinőtt, megunt ruháidat. 

Másik jó ötlet, ha elviszed egy amolyan csere-bere vásárra, amiből egyébként egyre többet szoktak rendezni. Ajánlom figyelmetekbe az Ökoteregetést, és annak Facebook-oldalát, ahol több ilyen mókát is kiposztolnak. És ha ez sem elég, innen már könnyen továbbugrálhatsz a többi hasonló oldalra. 

okoteregetés_1.jpg

De ezek mellett még mindig ottvan a például a vatera. Ez azonban csak türelmesebbeknek ajánlott, mivel mindent lefotózgatni meg adatokat töltögetni, aztán pedig a rendelésekkel foglalkozni, nem kevés időbe kerül. Akkor már jobban jársz egy egyszerű csereberéléssel, és így rögtön új ruhákra is szert tehetsz. 

Leave a Reply

Back to Top