Ecsettörténetem…

Talán valamikor tavasszal kezdődött végeláthatatlan érdeklődésem a sminkelés és az ahhoz használt ecsetek iránt. Számtalan igen hasznos blogot olvasgatva és igen hasznos videót nézegetve már hónapokkal ezelőtt beszereztem egy-két alapecsetet. Sajnos, azt nem engedhetem meg magamnak, hogy egyből a Sigma készleteit rendeljem meg netről, ezért csak amolyan alapkészletként drogériákból szedtem össze azt a párat, ami van. Meg van egy nagyon régi, lényegében sosem használt AVON-os rúzsecsetem.

Ha már van némi fogalmad arról, hogy tulajdonképpen milyen ecseteket is kéne beszerezned ahhoz, hogy elindulj a professzionális sminkelés útján, felmerül a kérdés, hogy mégis “honnan?”, és legfőképp “mennyiért?”

A krémmánia.hu rendkívül jól használható oldal az első ecsetek megvételéhez. Ad egy képet arról, hogy ki forgalmaz ecseteket, mennyire jó véleményeket kapott és mire használja őket a többi olvasó. Legjobb esetben pedig azt is odaírják a kommentekben, hol van a bolt, ahol megkapod egy adott márka ecsetét.

Ha egy sokat véleményezett, sok csillagot kapott ecsetet veszel meg, akkorát már nem csalódhatsz. Míg mondjuk ha egy gagyit és olcsót leemelsz a polcról, elveheti az összes kedved a sminkeléstől és az ecsetektől.

Én személy szerint eddig összesen három darab ecsetet szereztem be, de ebből az egyiknek két vége van, tehát van négy ecsetem lényegében.

Essence szemhéjpúder ecsetCatrice smokey eyes kétvégű ecsetCatrice pirosító ecset

ecsetek.jpg

Sok helyen írnak a Catrice és Essence ecsetekről, teszteléseket is könnyű találni a neten, így elég kézenfekvő, hogy első ecsetnek, első lépésként sokan ilyet vesznek. Nekem sincs problémám velük tulajdonképpen, csak egyre több ecsetre vágyom:)

Satírozó ecsetek

Az óriási probléma, ami miatt most írok, az az, hogy be szeretnék szerezni egy amolyan satírozó ecset néven futó csodát. Mivel szerintem a catrice smokey eyes ecsete nem alkalmas a satírozásra, holott olvastam ilyen véleményeket is. Tehát jelenleg minden álmom egy rendes satírozó ecset.

Na mármost, ha az ember lánya normális satírozó ecsetet szeretne, akkor az átlag drogériákra ne számítson. Eddig semmiféle gondot nem okozott beszerezni az ecseteket, mert mind a dm-ben, mind a rossmannban, mind a müllerben jelen vannak az átlagmárkák, nade egyiknek sincs normális satírozó ecsete!! Vagy csak mindenhol ki van fogyva?

A Douglasban még nem néztem, az Yves Rocherba betértem meglesni a kínálatot és hűlt helyét találtam az általuk forgalmazott satírozó ecsetre leginkább hasonlító ecsetjüknek. De egyébként az sem úgy nézett ki, mint amilyet én igazából szeretnék.

Itthoni utánanézést igényelt a dolog, mert igencsak meglepődtem, hogy ez ilyen nehezen beszerezhető…Találtam is pár helyen rendelhető ecsetet, lássuk (ár szerint rendezve)!

sigma blending.jpg

Sigma E35 és E40 Tapered Blending

Ő a kiindulás. Nade sajnos anyagilag nem engedhetek meg magamnak egy ilyen ecsetet, tehát egy hasonmás-ecset beszerzése szükséges.

Megrendelhető külföldről (Ár: $12)

Megrendelhető itthon (Ár: 3600 Ft, hozzáteszem, elég sokat ráraknak az árra…) 

BőszEcset 6534

Újdonságként emlegetik, szerintem egész csinosnak tűnik így 2400 forintért. Előnye, hogy a BőszEcsetek budapesti bolttal rendelkeznek, tehát nem csak neten rendelhetőek. Megnézegetheted, mielőtt rászánod magad a választásra:)

Megrendelhető itthon (Ár: 2400 Ft)

(Illetve megvásárolható márkaboltban Budapesten: 1133 Budapest, Vág utca 13.)

bősz_ecsetek.jpg

 

Coastal Scents Pro Blending Fluff

Róla több mint 10 magyar vélemény van Krémmánián, ez alapján az a helyzet, hogy nagyon-nagyon szeretik. Tehát ha valaki biztosra akar menni, a Sigma után ez egy következő árkategória.

Megrendelhető külföldről ($4.95)

Megrendelhető itthon (1900 Ft)

 

BőszEcset 6531

Picit más kinézetű, mint amilyet először elképzeltem, de egyébként jónak tűnik így elsőre. Mellette szól az is, hogy élőben meg tudom nézni, és nem kell kiszállítási költséget fizetni, ha meg szeretném venni…

Megrendelhető itthon (1700 Ft)

(Illetve megvásárolható márkaboltban Budapesten: 1133 Budapest, Vág utca 13.)

BőszEcset SC177 – 14

Ezzel nekem egy bajom van. Képről szerintem irtó gagyinak tűnik, ahhoz képest, hogy az ára 1600 Ft. Tehát mondhatni felejtős. Meg egyébként lehet, hogy ennek már túl nagy a feje.

Megrendelhető itthon (Ár: 1600 Ft)

(Illetve megvásárolható márkaboltban Budapesten: 1133 Budapest, Vág utca 13.)

coastal_scents ecsetek.jpg

Coastal Scents Classic Blender Natural

Eddig vele szemezek leginkább, kinézetre és árban is megfelel, véleményt magyarul még nem találtam róla, de végül a Coastal Scents saját honlapján ott virít 5*5 csillag a kicsikének, tehát szerintem jó vásár. Egy a probléma, a szállítási költség konkrétan 600 forint, azaz több mint a termék árának 50%-a. Csak ezért felejtős…Akkor már inkább veszek egy BőszEcsetet drágábban a boltban, de legalább látom, hogy milyen, és ki is próbálhatom.

Megrendelhető külföldről (Ár: $2.95)

Megrendelhető itthon (Ár: 1100 Ft)

Most, hogy már mindenféle ecsetet végigtanulmányoztam, arra jutottam, hogy bemegyek a BőszEcsetbe, végigtapizom és végigszemlélem az összes ecsetet és veszek egyet ott helyben:) 

Hozzászólás

Back to Top