Ez a márka egész eddig elkerülte a figyelmemet. Aztán időközben, egész pontosan 5 napja nyílt egy boltja Budapesten, és mindenki oda meg vissza van, megnéztem már mi ez. 

The Body Shop

Egy angol kozmetikai cég, szimpatikus módon védi a környezetet, re-flakonokat és megújuló energiákat használ, nem tesztel állatokon, és elmondása szerint természetes összetevőket alkalmaz termékeiben.

Bio, nem bio

Nálam a bio az, amit BDIH minősítéssel láttak el (vagy Natrue), vagy az, aminek magam ellenőrzöm le az összetevőit és megbizonyosodom, hogy tiszta. 

Na hát a Body Shop nem BDIH-márka, tehát nem bio, csak környezetvédő. Azonban egy díványos cikkben olvastam, egy olyat, hogy: „…folyamatosan fejlesztik készítményeiket. Így előbb-utóbb szép lassan lecserélik az összes terméküket, és egyre egészségesebb készítményekkel rukkolnak elő. Áruikból kivonják a parabeneket, a glicerint, az SLS-t, és minden olyan vegyi anyagot, ami allergén vagy veszélyes lehet a szervezetre.”

Igen, többnyire ezek azok az anyagok, amik miatt egy termék nem természetes. Nagyon szimpatikus, hogy igyekeznek kivonni belőlük, de vajon mennyi idő alatt?

Termékek és összetevők

A honlapjukon találomra ránéztem pár termékre és összetevőikre. Valóban sokféle természetes olajat, zsírt, növényi kivonatot, aloét használnak, csak éppen ezek mellett túl sok egyebet. Több terméknél láttam, hogy az első, legfontosabb összetevők közt nem természetes dolgok szerepeltek. A legdurvább allergén anyagokból viszont szerencsére nincs sok bennük, kivéve a samponokat, amik mind szörnyűek. A testápolók alapja egész jó, de valahogy mindig betéved egy-egy csúnyaság…a többi bonyolult kozmetikumot már meg se mertem nézni.

Kozmetikum-adatbázis

Találtam egy adatbázist is, ahol 15 termék alapján értékelik a márkát, különböző szempontok alapján, jellemezve az összetevőket: KATT!

Leave a Reply

Back to Top