Indítanék egy indexen megjelent cikkel, ami elmond mindent a kiállításról:
http://index.hu/kultur/klassz/2009/03/11/warholszeged/

Egy barátnőm szülinapi ajándéka volt, hogy lemegyünk Szegedre, ott töltünk egy napot, és megnézzük az Andy Warhol kiállítást. Útközben a REÖK felé találkoztunk 1-2 plakáttal is a kiállításról, mint utólag kiderült, http://szegedma.hu/hir/2009/02/warholizalnak-a-street-artosok-szegeden/#more-14072.

Odataláltunk, vettünk jegyet, eközben a “titkárnők” fennhangon csacsogtak valamiről, a ruhatár mindössze pár fogas volt az előtérben, és ha érdekel 10 sor Warholról, akkor bizony nyúld le a szórólapot az asztalról. Ugyan ebből sem tudsz meg sokat, a képekről semmit. Mindössze annyit, hogy legalább 70 ki van állítva, és megtalálható köztük a híres a Monroe-kép is. Egyébként pedig találd ki magadtól, hogy milyen technikával keletkeztek a képek (én személy szerint külön nem néztem utána Warhol munkásságának…). Miért van 20 Monroe, mi van a vetített videófelvételeken, és a képen található lány fiú-e vagy lány. Transzvesztita. Tehát sok mindent nem tudtunk meg, ki van állítva pár kép címmel együtt, se több, se kevesebb. 

Ez szerintem pont azt tükrözi, hogy a várost és a kiállító helyszínt legkevésbé sem érdekli ez a kiállítás, pedig adott egy ilyen nagyszerű művész, nem könnyű elrontani a tárlatot. Szegednek sikerült. Összehasonlítva a budapesti színvonallal, a Szépművészetiben ugyanezért a 800 Ft-ért kétszer ennyi képet és leírást is kapunk bármelyik másik kiállításon.

Bizony, Szeged, szépek a képeid, de nem tudod kezelni/értékelni őket.

Hozzászólás

Back to Top